Publicitat
Publicitat

Natació sincronitzada

La Federació recorrerà davant el Suprem la sentència del TSJC sobre Anna Tarrés

La Federació de Natació insisteix que tornaria a acomiadar l'exseleccionadora i explica els seus motius

La Federació Espanyola de Natació (RFEN) interposarà un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va desestimar un recurs de la RFEN contra la sentència dictada en primera instància pel jutjat social de Terrassa (Barcelona).

Segons una nota de la RFEN, el jutjat de Terrassa va declarar nul l'acomiadament disciplinari que es va produir el desembre de 2012 d'Anna Tarrés, exentrenadora de natació sincronitzada de l'equip estatal. "La sentència del TSJC va ser comunicada a les parts el passat 20 de desembre i, com que va ser filtrada als mitjans d'informació de forma interessada, la RFEN considera necessari realitzar les puntualitzacions següents", afirma el comunicat.

Anuncia: "Que la RFEN respecta la decisió judicial, que no comparteix, de manera que, en l'exercici dels seus drets, interposarà recurs de cassació al TS per a la unificació de doctrina".

"Que un any després de l'acomiadament disciplinari de la senyora Tarrés com a responsable tècnica de la natació sincronitzada, la RFEN tornaria a fer-ho, sobretot després d'haver contrastat en el seu dia pràctiques extraesportives i inacceptables per a la RFEN", afegeix el comunicat.

També considera: "Segons testimonis d'alguna de les esportistes integrants de l'equip de natació sincronitzada, que així ho van declarar judicialment, aquestes van ser pressionades per l'exentrenadora per signar un contracte amb una agència de patrocini. L'esmentat contracte, a més, assenyala que "els ingressos generats pels patrocinis (...) seran distribuïts i gestionats per la Sra. Anna Tarrés (seleccionadora nacional i responsable de l'equip de natació sincronitzada)... ".

Explica la Federació: "Amb aquest comportament la Sra. Tarrés pretenia assumir, amb desconeixement de la RFEN fins a aquest moment, competències institucionals pròpies de la RFEN, incomplint les seves pròpies obligacions contractuals".

El comunicat afegeix que la natació sincronitzada espanyola va obtenir 7 medalles en els passats Campionats del Món de Barcelona 2013, millorant els resultats obtinguts en els anteriors Mundials de Xangai de 2011.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF