La Federació Espanyola de Bàsquet estudia sancionar Guillem Boscana per unes declaracions masclistes

Jorge Garbajosa, president de la FEB, ha condemnat les paraules del president de l'Iberojet Palma Bàsquet, que va dir que no havia tingut mai dues dones àrbitres en un partit i que "amb una basta"

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) estudia possibles sancions al president de l'Iberojet Palma de la LEB Or, Guillem Boscana, per haver criticat la condició de gènere de dues dones àrbitres en el partit que va enfrontar el seu equip, diumenge passat, a l'Araberri, i que considerà que no  havia tingut mai dues dones àrbitres en un partit, que "amb una basta" i que "van perdre els papers"

El president de la FEB, Jorge Garbajosa, ha condemnat durant la presentació a Melilla del pròxim enfrontament internacional de la selecció femenina de bàsquet, aquestes paraules "per la discriminació de gènere totalment superada en aquests temps, que va en contra de la filosofia de la Federació, la qual aposta per la dona de manera decidida i pràctica i pel desprestigi i la falta de respecte cap a un col·lectiu, pel qual la Federació té una altíssima estima, com és l'arbitral".

Garbajosa opina que són unes declaracions "inacceptables i totalment intolerables" i ha avançat que l'àudio ja està en mans del Comitè Nacional de Competició, "que es reuneix a partir d'aquest dimecres, perquè prengui la decisió oportuna d'acord amb el reglament disciplinari de la Federació".

En aquest sentit, l 'Iberojet Palma Bàsquet de la LEB Or (màxim representant balear) ha demanat disculpes per les declaracions masclistes que va fer dilluns el president del club, Guillem Boscana, a la Cope. Però ho ha fet a mitges: reconeix que les declaracions de Boscana no varen ser "les més encertades" però que se'l va entendre malament perquè en realitat no volia fer cap declaració que menyspreàs les dones. Així doncs, el club tan sols lamenta "la mala interpretació" de les paraules del president i demana disculpes "per les sensibilitats que s'hagin pogut ferir". En concret, el president va dir: "no m'havia passat mai tenir dues dones de tres àrbitres, crec que amb una basta", tal com va recollir  una piulada  de l'emissora de ràdio. "Hi va haver moments que varen perdre una mica els papers", va afegir, "i que no varen estar afortunats independentment que fossin dones o homes, però no havia vist cap partit de LEB amb dues àrbitres dones".

El president de la Federació Espanyola considera que "dir que es tracta d'unes paraules desafortunades em sembla que és quedar-se curt perquè són intolerables, i no combreguen per res amb la filosofia de la Federació Espanyola de Bàsquet", ha afegit el màxim responsable de la Federació, Jorge Garbajosa.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF