Esports 25/01/2019

La Federació Espanyola de Bàsquet impugna la derrota del l'Iberojet Palma contra el Tau Castelló

El Comitè de Competició ha resolt que el partit disputat el passat 13 de gener s'ha de repetir des del tercer quart, mentre que el TAU Castelló recorrerà la decisió

Un instant de la polèmica en el partit que varen disputat l'Iberojet contra el Tau Castelló

PalmaEl Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha resolt aquesta setmana que es repeteixi el partit entre l'Iberojet Palma i el TAU Castelló des del moment en el qual es va produir l'error a la taula d'anotació que va motivar la impugnació del partit per part del club mallorquí. En total, s'hauran de jugar 15 minuts d'un partit que els mallorquins havien perdut per 82 a 86.

La reclamació de l'Iberojet Palma se sustentava en una acció que es va produir al principi del tercer quart del partit, disputat el passat 13 de gener. Després de la consecució d'un triple per part de l'equip de Félix Alonso, el marcador hauria d'haver reflectit 50-56 a favor del TAU Castelló, però la taula el va sumar com si hagués estat una canastra de dos punts.

Competició ha resolt que el partit s'ha de repetir des d'aquest instant i amb el marcador exacte d'aquell moment. Segons la resolució del Comitè, en les imatges s'aprecia clarament que un dels àrbitres marca la canastra com de tres, raó per la qual s'ha valorat l'escrit d'al·legacions presentat per l'Iberojet Palma. En aquest document s'atorga de termini als clubs fins al 31 de gener, a les 12 del migdia, per acordar la nova data del partit. En cas contrari, serà el Comitè de Competició mateix el que fixi el dia del partit.

El TAU Castelló recorrerà la decisió del Comitè Nacional de Competició de la Federació Espanyola de Bàsquet que obliga a repetir el partit.