Publicitat
Publicitat

Hípica

La Federació Andalusa d'hípica, condemnada per un cavall que es va electrocutar al seu box

L'ens haurà de pagar 16.500 euros per la mort del cavall que es va electrocutar durant un campionat de salts d'obstacles a Jerez, el 2009

La Federació Hípica Andalusa ha estat condemnada a pagar 16.500 euros per la mort d'un cavall electrocutat al seu box durant un campionat de salts d'obstacles celebrat el juny de 2009 a Jerez de la Frontera (Cadis).

Una sentència de l'Audiència de Sevilla, a la qual ha tingut accés Efe, decreta la responsabilitat civil de la Federació com a màxima responsable del control de l'esdeveniment, amb independència que la seva "concreta organització" es concedís cada any a un club o societat hípica.

Durant l'esdeveniment, un cavall va morir electrocutat al seu box, de manera que la sentència considera que la Federació Hípica "ha de respondre dels danys i perjudicis que causin els participants la manca de condicions adequada de les instal·lacions".

En aquest cas, el cavall va morir "com a conseqüència de deficiències en la instal·lació elèctrica dels boxes" en el curs de la celebració del campionat d'Andalusia de salt d'obstacles, de manera que el seu amo serà indemnitzat en el seu valor de 16.500 euros més els interessos legals.

Recull la sentència que la Federació va atorgar l'organització a una altra empresa, però "no es va desvincular totalment de l'esdeveniment" i havia d'enviar un delegat tècnic amb la finalitat de "supervisar la infraestructura i instal·lacions per comprovar i, si escau, exigir el compliment de unes condicions mínimes necessàries que garanteixin el normal desenvolupament del campionat".

Afegeix que aquest delegat tècnic assumia les funcions de delegat federatiu i, com a tal, tenia "el deure de verificar el bon condicionament de l'allotjament dels cavalls".

De la normativa aplicable es dedueix "amb meridiana claredat que la Federació Hípica Andalusa, en donar el concurs a un Comitè Organitzador, en absolut es desvincula del mateix sinó que es reserva facultats de control, inspecció i supervisió que arriben a tots els aspectes del concurs".

Amb això assumia, per tant, la condició de garant davant els participants en diferents qüestions, entre elles "lògicament les relatives a la seguretat de les instal·lacions", diu l'Audiència.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF