BARÇA
Esports 13/06/2013

El Barça, La Caixa i la Fundació SHE, units per promoure hàbits saludables entre els alumnes

El nou kit està basat en l’experiència d'un projecte d’intervenció escolar que es porta a terme a les escoles des de l’any 2009

Ara
2 min

BarcelonaEl president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé; el doctor Valentí Fuster, president de la Fundació SHE i director general del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC), i el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, han presentat avui un KitCaixa dirigit a promoure hàbits saludables entre alumnes d’educació infantil d’escoles de Catalunya.

El nou kit, impulsat en el marc del programa eduCaixa, està basat en l’experiència del Programa SI!, un projecte d’intervenció escolar que es porta a terme a les escoles des de l’any 2009 i que, una vegada implantat en tots els nivells educatius – infantil, primària i secundària – hauria d’incidir en el coneixement, actituds i hàbits respecte a la salut dels escolars, les seves famílies i el professorat. Les activitats proposades pel kit estan relacionades amb diferents àmbits de la salut: l’alimentació, el descans, la importància de tenir una vida activa, el coneixement de les parts del cos, els sentits i les emocions. El nou kit d’hàbits saludables té com a objectiu fomentar els hàbits de salut dels infants amb l’objectiu que perdurin en l’edat adulta.

El kit conté petites narracions per llegir a classe, jocs i dinàmiques, així com nombrosos elements visuals que permeten omplir el dia a dia de l’aula d’hàbits saludables. A més, el professorat disposa de material pedagògic específic per treballar les activitats a classe i per fer participar les famílies.

Tant la Fundació SHE com la Fundació FC Barcelona estan estretament vinculades a l’activitat de l’Obra Social ”la Caixa”. D’una banda, en col·laboració amb la Fundació SHE s’ha organitzat una jornada per fomentar hàbits saludables entre famílies amb nens en situació de vulnerabilitat. L’Obra Social també col·labora amb el Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars, dirigit pel Dr. Fuster.

En el cas del FC Barcelona, des de l’any 2009 la seva fundació i l’Obra Social ”la Caixa” desenvolupen plegats un ampli ventall d’activitats dirigides a promoure la pràctica de l’esport i els hàbits saludables entre la infància, posant especial èmfasi en els nens en risc o situació d’exclusió. Un exemple és la campanya Som el que fem. Som el que mengen, en la qual col·labora també la Fundació SHE, per promoure bons hàbits alimentaris.

stats