Publicitat
Publicitat

Futbol

La FIFPro anuncia que impugna el sistema de traspassos al futbol

"El sistema econòmic i normatiu del futbol fracassa estrepitosament en nombrosos fronts i condueix el joc professional cap a l'autodestrucció", diu el president de la divisió europea de la FIFPro, Bobby Barnes

La Federació Internacional de Futbolistes Professionals (FIFPro) ha anunciat aquest dimecres que ha interposat una impugnació jurídica al sistema de traspassos i l'entramat econòmic actual del futbol professional, per anar contra la llibertat de moviment dels jugadors.

Segons la FIFPro, que traslladarà les seves queixes a la Comissió Europea, el Tribunal de Justícia europeu i el Tribunal de Drets Humans, la normativa de traspassos de la FIFA i la seva aplicació pràctica posen traves a la llibertat de moviment dels futbolistes.

"El sistema de traspassos sempre s'ha construït, i segueix fent-ho, a costa dels drets dels nostres membres com a treballadors i éssers humans", assegura el president de la FIFPro, Philippe Piat, segons recull la web del sindicat.

En la mateixa pàgina afirma que "la indemnització per formació es calcula segons la sentència Bernard del Tribunal de Justícia europeu en nivells molt més grans que el cost real incorregut i augmenta el preu que suposa contractar un jugador al mercat de traspassos", i que "als jugadors se'ls imposen indemnitzacions exorbitants per incompliment de contracte, fet inimaginable en qualsevol altre sector".

Philippe Piat considera que "els futbolistes són treballadors i només quan puguin gaudir dels drets emparats per la llei i gaudits per altres treballadors la FIFPro estarà satisfeta".

Per la seva banda, el president de la divisió europea de la FIFPro, Bobby Barnes, va dir que "tot i que el futbol té quantitats rècord d'ingressos, el seu sistema econòmic i normatiu fracassa estrepitosament en nombrosos fronts i condueix el joc professional cap a l'autodestrucció".

"Milers de jugadors de tot el món no reben els seus salaris a temps, o no els reben en absolut, mentre que el 28% del mercat de traspassos global (uns 750 milions de dòlars anualment) es paga a agents i es perd per al joc. Els jugadors no remunerats són objectius vulnerables de sindicats del crim, que indueixen a arreglar partits i amenacen l'existència de competicions de futbol creïbles", ha afegit.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF