FUTBOL
Esports 21/03/2013

La FIFA desmenteix les acusacions de Mourinho

L'organisme diu que la votació pel millor tècnic del 2012 va ser neta

Nuria García
2 min

Barcelona.Després de la denúncia que el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, va fer contra la FIFA, a qui acusava d'haver desviat vots en l'elecció del millor entrenador del món del 2012, l'organisme que dirigeix el futbol mundial va sortir al pas ahir i va negar les sospites del tècnic portuguès.

En un breu comunicat difós per l'agència portuguesa Lusa, la FIFA va assegurar que, en l'elecció d'aquest tipus de premis, els vots són públics i el procés és totalment transparent. De fet, la gala en què Del Bosque va recollir el guardó com a millor entrenador del 2012 -Mourinho va acabar segon- es va fer a Zuric el 7 de gener i, tot just minuts després de saber-se els guanyadors, a la web de la FIFA ja es podia consultar la llista completa dels vots que havien emès els seleccionadors, els capitans i els periodistes.

Pepe, l'únic que li dóna suport

Les acusacions de Mourinho a la FIFA ahir van ser comentades per diversos dels jugadors que aquests dies estan concentrats amb les seves seleccions. De tots ells, l'únic que públicament va donar suport a Mourinho va ser el madridista Pepe. "Sé que va parlar en una entrevista, però ni l'he vist ni l'he sentit", va dir Pepe durant la concentració del combinat portuguès abans d'afirmar, contundent: "Mourinho sap perfectament què està passant". Segons va assegurar el tècnic portuguès, el procés per votar el millor entrenador del 2012 no va ser transparent perquè algunes persones li van assegurar que l'havien votat i a la llista oficial de la FIFA consta que van triar un altre entrenador en comptes d'ell. Així, amb aquest argument Mourinho va justificar la seva absència a la gala.

Des de la concentració del combinat estatal a Las Rozas (Madrid) també van arribar respostes per al tècnic portuguès, convertides, sobretot, en elogis cap al seleccionador espanyol. "El premi va ser per a Del Bosque, és un premi més que merescut", va apuntar el blaugrana Sergio Busquets. El migcampista murcià del Manchester City Javi García també va referir-se a les sospites del tècnic del Reial Madrid: "El premi l'ha guanyat el seleccionador espanyol, que ha fet grans coses per aconseguir-lo. De la resta de coses no puc opinar", va afirmar en roda de premsa.

Però a José Mourinho les crítiques també li arriben des del seu propi equip. Un dels capitans del conjunt blanc, Sergio Ramos, va parlar al programa El partido de las 12 ,de la Cadena Cope, i va assegurar que caldria comprovar si les acusacions que havia fet el seu entrenador eren "demostrables", a més d'assegurar que els tres nominats -Vicente Del Bosque, José Mourinho i Pep Guardiola- són "tres grandíssims entrenadors".

stats