BÀSQUET: EUROLLIGA FEMENINA
Esports 18/05/2011

La FIBA Europa obligarà els equips femenins a portar roba ajustada

àlex Gozalbo
1 min

Apartir de la pròxima temporada, la FIBA Europa obligarà els clubs que participin en l'Eurolliga femenina a utilitzar roba ajustada i implantarà una norma segons la qual els pantalons hauran d'anar 10 centímetres per sobre dels genolls.

La FIBA Europa té previst multar econòmicament les jugadores que no segueixin les pautes marcades. La mesura s'aprovarà oficialment a l'Assemblea General de l'Eurolliga femenina, que se celebrarà a Munic (Alemanya) el divendres 7 i el dissabte 8 de juliol.

Els clubs participants han de decidir ara, quan han de concretar les comandes amb les respectives marques de roba, si utilitzar la indumentària ajustada o passar-se al bodi, una opció que ja ha estat utilitzada per equips com el Bourges francès o seleccions com l'australiana i que és molt popular en el voleibol femení.

La FIBA Europa fa anys que tracta d'imposar aquesta norma, i de fet ja l'ha posat en pràctica en els últims All-Stars de l'Eurolliga femenina, però fins ara no havia traslladat l'obligació als clubs, la majoria dels quals han mostrat la seva indignació.

Moltes jugadores han declarat públicament la disconformitat amb la decisió, i en l'All-Star de Moscou, celebrat l'any 2008, algunes de les participants es van negar a utilitzar la roba que se'ls havia preparat. Al final els organitzadors van haver d'improvisar per garantir que el partit es jugués i van permetre que algunes jugadores competissin amb els pantalons d'entrenament.

La iniciativa ha provocat que els aficionats es comencin a mobilitzar. Un seguidor portuguès ha creat una pàgina web que ha començat a demanar signatures per tractar d'aturar la nova normativa, prevista per a la temporada 2011-2012.

stats