LA CELEBRACIÓ DELS CAMPIONS
Esports 27/05/2012

La festa del punt i seguit

N. Arroyo / M. Molina
2 min
LA FESTA DEL PUNT I SEGUIT

Com si el Camp Nou estigués fart de celebrar títols (el d'ahir és el 14è de l'era Guardiola en només quatre anys) o com si s'olorés que, malgrat l'adéu del tècnic de Santpedor, encara en vindran molts més amb Tito Vilanova com a nou entrenador del primer equip, el barcelonisme va celebrar ahir la Copa del Rei aconseguida contra l'Athletic Club amb una festa discreta en un Camp Nou que amb prou feines va reunir 30.000 persones. Els pocs que van voler donar color i veu a la festa van aplaudir, van ballar, van cantar i van vibrar amb els seus herois, però van marxar lleugerament decebuts perquè només van poder sentir els quatre capitans. En aquest ordre, Iniesta, Valdés, Xavi i Puyol van agafar el micròfon a les fosques per fer quatre breus discursos que van durar poc més de deu segons cadascun.

El Barça va voler celebrar la Copa del Rei amb il·lusió però sense estridències, en una festa discreta en parlaments, humil en les mostres d'alegria dels jugadors, però plena de música, il·luminació i focs artificials. La Copa va compartir celebració amb la Supercopa d'Espanya, la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs, els altres tres títols aconseguits aquesta temporada. El locutor habitual de l'estadi, Manel Vich, amb veu ronca, va ser l'encarregat de dirigir una festa que trobava la màgia en els detalls, en la gestualitat amagada dels protagonistes.

Durant la volta d'honor dels futbolistes i el cos tècnic, es va poder veure Guardiola i Thiago caminant abraçats, mantenint una conversa emocionada. Els dos fitxatges de la temporada, Cesc i Alexis, també van voltar plegats, carregant la Supercopa d'Europa. La resta de jugadors, tranquils, feien broma amb els companys o els fills.

Dels presents, Leo Messi va ser el més ovacionat, però qui va endur-se la cridòria més forta va ser l'absent Éric Abidal. El Camp Nou va corejar el nom del francès, convalescent a casa pel trasplantament de fetge a què va ser sotmès fa un mes.

No va ser la festa de l'adéu de Guardiola, sinó la festa del punt i seguit. Tito Vilanova, prudent i tímid, va sortir amb Guardiola i va rebre una forta ovació. Perquè el Barça va voler que la d'ahir no fos la festa d'un final sinó la d'un continuarà .

"Avui és un dia molt important. Volem agrair-vos el vostresuport imprescindible. Gràcies a tots!"

VÍCTOR VALDÉS

"Vull agrair-vos en nom de tot l'equip tot el suport que ens heu donat fins avui. Sou la millor afició del món, moltíssimes gràcies"

XAVI HERNÁNDEZ

"Sentir-vos a prop ens dóna molta força. Sou el nostre motor!"

ANDRÉS INIESTA

"Som molt afortunats. Portem dins el mateix sentiment blaugrana. Ara som nosaltres els que ens posem dempeus per aplaudir-vos. Gràcies per ser com sou"

CARLES PUYOL

stats