Esports 20/12/2010

La FCF confirma els contactes amb la Federació Basca

Albert Solé
2 min
Jordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol.

BARCELONA.El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Casals, ha confirmat que des de fa cinc mesos s'han reactivat les converses amb la Federació Basca de Futbol per reactivar una idea que semblava enterrada des de fa temps, el Torneig de les Nacions entre Catalunya, Euskal Herria i una tercera selecció que podria ser Irlanda o el País de Gal·les. "Fa uns mesos que en vam començar a parlar amb Santiago Arostegui, el president de la Federació Basca, i ja hem fet la petició per escrit a la Federació Espanyola perquè ens doni el permís".

La idea de la Federació Catalana i la Basca és fer aquest torneig durant l'any 2010 i, si pot ser, en una data FIFA. "Tenim entès que la temporada vinent la selecció espanyola no farà servir totes les dates FIFA per a partits de seleccions i, per tant, seria el millor moment", explica Casals, tot i que encara no han rebut la resposta del president de la RFEF, Ángel María Villar.

El somni de tots els presidents

Organitzar un torneig com aquest ha sigut el desig de quasi tots els presidents de la Federació Catalana i tots s'han trobat amb l'oposició frontal -o sibil·lina- de Villar i els seus directius. El primer escull que s'han trobat tots ha sigut el nom. A Madrid això de Torneig de les Nacions no ha agradat mai i, de fet, Jordi Casals ja es va rendir l'any passat i va batejar el partit del Nadal contra l'Argentina amb el nom de I Torneig Internacional Catalunya. El partit del dia 28 de desembre contra Hondures en serà la segona edició.

El tema de les dates FIFA també podria portar cua. Malgrat la intenció de Jordi Casals de jugar el partit en una data internacional oficial i encara que, segons ell, li hagin dit que Espanya no farà servir totes les dates de 2011, a Jordi Roche i Ricard Campoy també els van dir el mateix i al final res de res. Villar ja va fer els ulls grossos el 2007 quan Catalunya i Euskal Herria es van enfrontar al Camp Nou en una data FIFA, i quan va veure que hi havia més públic que en alguns partits de la selecció espanyola es va dir 'mai més'.

stats