FÓRMULA 1
Esports 09/06/2013

Sebastian Vettel, més líder del Mundial després de guanyar al Canadà

Tot i les previsions de pluja, la cursa ha sigut en sec i això ha beneficiat Fernando Alonso, que ha aconseguit pujar al podi tot i sortir sisè

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel, durant el GP del Canadà de F-1 / SHAUN BOTTERILL / GETTY IMAGES

BarcelonaEl pilot alemany Sebastian Vettel ha aconseguit el triomf en el Gran Premi del Canadà i és més líder del Mundial de Fórmula 1. Vettel, que arrencava des de la 'pole position', no ha tingut rival i ha sumat un nou triomf sense oposició. És el primer cop que un Red Bull guanya al Canadà, un traçat fins ara vetat per a l'escuderia austríaca.

A Mont-real, tot i que feia dies que s'anunciava pluja per al dia de la cursa, els pneumàtics especials per quan l'asfalt està mullat no ha fet falta que fessin acte de presència. Això ha beneficiat l'asturià Fernando Alonso. Tot i que arrencava sisè, Alonso ha aconseguit remuntar per pujar fins al segon graó del podi amb una bona cursa. L'asturià ha hagut de barallar-se amb Lewis Hamilton, que, després de veure's superat per Alonso, no ha llançat la tovallola i ha volgut tornar-li la jugada. La segona posició al Canadà fa que l'asturià se situi segon a la classificació del Mundial després d'avançar Kimi Räikkönen.

Vettel ha mantingut la primera posició quan s'han apagat els semàfors vermells, seguit de Hamilton, Rosberg, Webber i Alonso. L'alemany i el britànic ràpidament s'han distanciat de la resta de pilots, sobretot perquè Rosberg, que rodava més lent que la resta, ha fet un tap. Fins a la volta 31 Webber i Alonso no han pogut superar l'alemany de Mercedes, que tenia problemes amb els pneumàtics tous.

Webber, que lluitava pel podi, ha vist com les seves opcions s'acabaven quan, a la volta 38, Van der Garde xocava amb ell i li trencava l'aleró davanter. L'australià ha seguit a la pista, però ràpidament s'ha vist superat per Alonso, que s'ha escapat amb relativa facilitat aprofitant el KERS i el DRS. L'asturià de Ferrari ha seguit incrementant el ritme fins que ha contactat amb Hamilton, a qui ha superat a la recta principal aprofitant el DRS.

stats