Misc 07/12/2019

Exuberància ofensiva per recuperar la confiança

El joc col·lectiu del Barça anul·la el Khimki (94-102)

El blaugrana Brandon Davies capturant un rebot davant el jugador del Khimki Stefan Jović en el duel d’ahir a la pista del conjunt rus.

BarcelonaReacció contundent del Barça. Després de la derrota a casa contra el CSKA Moscou, l’equip blaugrana va superar el Khimki (94-102) i es va apuntar la novena victòria de la temporada a l’Eurolliga. El joc col·lectiu del conjunt català, que va repartir 24 assistències, va provocar que el rival rus perdés el primer partit a la seva pista. Els tres primers períodes dels visitants van ser una delícia, una exhibició ofensiva de recursos. La reacció final dels homes entrenats per Rimas Kurtinaitis va ajustar el marcador, però no va poder evitar el triomf culer. Nikola Mirotic, que va sumar 28 punts, 9 rebots i 7 faltes rebudes, va tenir una actuació excel·lent. Svetislav Pesic va tenir les baixes de Thomas Heurtel, Kevin Pangos i Víctor Claver en una tarda en què Artem Pustovyi es va tornar a quedar fora de la convocatòria per decisió tècnica. El serbi, que va apostar per una rotació de només nou jugadors, va portar la iniciativa tàctica d’un partit que va deixar moments de gran riquesa ofensiva.

La primera meitat del Barça va ser molt bona a nivell ofensiu. L’equip blaugrana, que va començar el partit amb un parcial de 0-11, només va necessitar 15 minuts per anotar 51 punts. El conjunt català va anotar 8 dels 10 primers triples que va intentar, i això li va servir per descosir la defensa d’un Khimki que va arribar a perdre per 19 punts de diferència (32-51). Nikola Mirotic i Kyle Kuric, que va tenir un tram de partit de gran inspiració, van impulsar la producció col·lectiva. Els homes de Pesic van repartir 14 assistències durant una primera meitat que va acabar amb una evident progressió del rival rus. Rimas Kurtinaitis va aixecar el nivell de contacte dels seus jugadors i va accelerar la velocitat dels seus atacs. Després de patir en estàtic per trobar forats a la defensa culer, la seva anotació es va disparar en un tram final de segon quart molt més vertical i directe (48-61).

Com era d’esperar, l’anotació del Khimki es va centrar en dos jugadors: Alexey Shved i Devin Bokker. El nord-americà va fer una bona primera meitat, però va cometre la quarta falta personal just abans d’arribar al descans, i això va condicionar molt la rotació d’un Kurtinaits que va intentar allunyar els pivots del Barça de la pintura. “La nostra defensa durant la primera meitat ha sigut molt dolenta, i ha permès al Barça anotar des de la línia de 6,75 metres i dominar el rebot”, va dir el tècnic local. “Hem anotat 61 punts en 20 minuts, no es pot jugar millor”, va reconèixer Pesic.

El Khimki va jugar sense continuïtat. L’equip rus va enllaçar moments de gran producció anotadora amb d’altres en què patia per seguir el ritme que li proposava el Barça. Les seves accelerades van obtenir resposta d’un conjunt català que va exhibir confiança en el seu joc col·lectiu. La diferència visitant es va mantenir estable per sobre dels 10 punts, i això va desesperar un Kurtinaitis que va anar provant diferents alternatives fins a trobar la tecla definitiva. Sergey Karasev, que va anotar 14 punts, va ser el jugador que va canviar el partit. La seva producció sense errades va oxigenar l’atac del conjunt rus, necessitat d’alternatives ofensives per a Shved. L’estrella local va acabar la tarda amb 23 punts, però sense incidència en el marcador final.

Cinc punts per assegurar el triomf

La reacció més creïble del Khimki va arribar a un minut del final, quan l’equip rus es va col·locar a tres punts de diferència (94-97). Una cistella de Mirotic i un triple de Delaney van evitar la remuntada russa i el Barça va aconseguir una victòria que durant tres períodes va merèixer amb molta autoritat. El tram final, menys vistós ofensivament, no entela el bon partit de l’equip blaugrana, que demà visitarà el Nou Congost de Manresa.