FUTBOL CATALÀ
Esports 09/04/2012

Èxit català en la Copa de Regions UEFA

2 min
Èxit català en la Copa de Regions UEFA

La selecció catalana va fer història en proclamar-se campiona de la fase estatal de la Copa de Regions UEFA per primera vegada. A les instal·lacions de Mareo (Gijón) el combinat català va superar Astúries per 1-2 i s'ha pogut compensar de la final perduda als penals l'any 2006 a Barakaldo. Catalunya va formar de sortida amb Toni, Sierra, Cano, Valentín i Càrdenas, Ivan Álvarez, Charly, Granell i Rovira, David López i Carlitos en punta d'atac. David López, jugador del Prat, va fer el 0-1 als cinc minuts de partit, però Francisco Javier va empatar per als asturians al minut 70. L'autor del gol del triomf català el va aconseguir el jugador del Terrassa Carlitos al minut 83.

Catalunya, doncs, s'acosta a la fase final de la Copa de Regions de la UEFA, que es disputarà l'estiu del 2013 i reunirà les millors seleccions amateurs d'Europa en una competició de la qual formaran part 37 federacions de la UEFA. L'acció començarà amb la ronda preliminar, en què es disputaran dos petits torneigs de quatre equips cadascun. Els guanyadors i el millor segon s'uniran a 29 conjunts més en la ronda intermèdia, formada per vuit petits torneigs també amb quatre equips cadascun. Els vencedors de cada grup passaran a jugar la fase final, que acollirà la federació territorial d'un dels conjunts classificats. En principi, aquesta fase final de vuit equips es jugarà l'última setmana de juny del 2013. Concretament, Catalunya haurà jugat una lligueta contra els vencedors nacionals d'Ucraïna, Bèlgica i Eslovènia, en seu única per determinar i en una data entre l'1 d'agost i el 31 de desembre d'aquest any.

La selecció amateur catalana ha assolit la seva fita més alta dins la competició internacional amateur de la UEFA en la fase estatal. Anteriorment, el combinat català havia arribat a una altra final (2006) també de la mà del seleccionador Toni Almendros, que s'ha convertit en el tècnic que més lluny ha fet arribar, en dues ocasions, els representants del Principat.

stats