VALLPARADÍS
Esports 19/03/2012

Evgeniy Pashutin, el jugador que no va fallar cap tir

àlex Gozalbo
2 min

Evgeniy Pashutin va ser un base atípic per la seva època, en què no era habitual veure directors de joc de 205 centímetres conduir la pilota. Com a jugador, l'última vegada que va visitar Barcelona va ser amb motiu de la final four de l'any 2003, la primera que va guanyar el Barça.

Dusan Ivkovic, entrenador del CSKA de Moscou, no va fer jugar Pashutin ni un minut a la fase final del Palau Sant Jordi. Ni a les semifinals contra el Barça ni al partit per al tercer lloc amb el Montepaschi Siena com a rival. Va ser en aquell moment quan el rus va decidir aixecar-se de la banqueta i canviar la tovallola per la pissarra, i va iniciar una brillant etapa com a entrenador.

Amb la pilota a les mans, Pashutin era un tipus fiable. La temporada 2002-2003, per exemple, no va fallar cap dels tirs de camp que va intentar en tota l'Eurolliga. Si no ho veia clar, no tirava. En tota la competició, a més, tan sols va perdre dues pilotes, una a la pista de l'Efes Pilsen i l'altra contra el Partizan.

Amb la pissarra a les mans, res va canviar. Ordre, criteri i bones decisions han estat les màximes que els seus jugadors han seguit en conjunts com l'Spartak, el CSKA de Moscou i l'Unics Kazan, equip amb el qual demà visita el Palau Blaugrana en el primer partit dels quarts de final de l'Eurolliga.

Evgeniy Pashutin s'ha envoltat a l'equip rus de jugadors amb molta experiència, professionals que gairebé mai es posen nerviosos en situacions difícils i que saben detectar amb molta eficàcia les deficiències del rival. L'Unics Kazan és un conjunt de gran capacitat atlètica i que, a més, defensa molt bé, sobretot a prop de cistella.

La tàctica amb la qual Pashutin afronta la sèrie contra el Barça Regal és clara: jugar el màxim nombre de minuts en cinc contra cinc i esborrar, d'aquesta manera, les situacions de superioritat numèrica. Per fer-ho haurà d'aturar les transicions del conjunt blaugrana i rebaixar la seva velocitat. Una difícil fita que aquesta temporada estan aconseguint més equips que en les últimes campanyes.

Quan jugava, Pashutin portava el dorsal 7 a la samarreta, el nombre de victòries que l'Unics Kazan va sumar en una fase de grups en què ja va coincidir amb el Barça. De fet, dues de les tres derrotes van arribar contra el conjunt català. L'altra, contra el Montepaschi Siena. Poca broma, doncs, contra un rival sense el nom del Panathinaikos, però amb moltes de les seves virtuts, especialment a l'hora d'estalviar-se errades.

stats