Atletisme
Esports 16/08/2013

Eusebio Cáceres es queda a un centímetre del bronze a la final del salt de longitud

El saltador d'Onil (l'Alcoià) ha fet un millor salt de 8,26 m, que no li ha permès superar els 8,27 m del mexicà Luis Rivera. La prova l'ha guanyat amb molta superioritat Aleksandr Menkov (8,56 m)

Natalia Arroyo
1 min

BarcelonaUn sol centímetre ha separat Eusebio Cáceres de les medalles a Moscou. El saltador alacantí ha saltat 8,26 metres, però s'ha vist superat pel mexicà Luis Rivera, que ha fet una millor marca de 8,27 m. L'or s'ha quedat a casa, i se'l penjarà Aleksandr Menkov (8,56 m), mentre que la plata serà per a l'holandès Ignisious Gaisah (8,29 m).

La final ha sigut emocionant, però sobretot per resoldre els dos calaixos més baixos del podi, que han anat ballant entre Christian Reif, Gaisah, Cáceres i Rivera. L'or ja es veia a venir en el tercer intent, quan Menkov s'ha distanciat de la resta saltant uns espectaculars 8,52 m. Fins aquest moment, i gràcies a un extraordinari segon salt, Cáceres assaboria l'opció real de medalla i era segon (8,25 m).

Ha sigut en el quart i cinquè salt quan s'ha trencat la prova. En el seu quart intent, Gaisah ha fet un salt de 8,29 m que ha deixat tercer Cáceres, que ha vist com, després del seu únic nul, Rivera li prenia el bronze amb un cinquè intent de 8,27 m. La resposta de l'atleta d'Onil (Alcoià), que al juliol a Trempere va fer la seva millor marca (8,37 m), ha sigut molt bona (8,26 m), però insuficient.

stats