UN BARÇA DE RÈCORD
Esports 27/08/2011

Europa s'agenolla davant el Barça

A Mònaco Xavi va alçar el segon títol de la temporada, la Supercopa d'Europa, el dotzè en els últims tres anys, que consolida el Barça com el club que més títols ha guanyat al Vell Continent des del 2009.

Natalia Arroyo
2 min

Barcelona.Quan Guardiola diu que el seu Barça no és "invencible", la gran majoria d'entrenadors rivals no se'l creuen. Miren les estadístiques de les últimes temporades i pensen que no parla seriosament. Perquè, estadístiques en mà, sí que sembla que la voracitat d'aquest Barça no s'acaba mai, i això el fa impossible de batre.

Impossible no ho és, però gairebé. Des que Guardiola n'és l'entrenador, el Barça ha guanyat 12 dels 15 títols que ha disputat. Va perdre la Copa del Rei de l'any passat contra el Reial Madrid i fa dues temporades va caure en semifinals de la Champions contra l'Inter de Milà i contra el Sevilla en Copa. Totes les altres competicions han estat conquerides per aquesta generació de futbolistes insaciables dirigida per un tècnic que en poc més de tres anys ha superat Johan Cruyff com l'entrenador més llorejat de la història del club.

No tenen rival

El Porto -el segon millor club d'Europa en els últims anys, amb vuit títols- va oferir ahir una final vibrant però no va poder evitar que la distància respecte del Barça augmenti. De proposta atrevida, esperit competitiu i joc atractiu, els portuguesos continuen liderant la llista de perseguidors dels blaugranes, per davant de l'Inter de Milà, amb set, i el Manchester United i el Xakhtar Donetsk, amb sis. Molt més lluny queden altres referents dels últims anys com el Chelsea i el Schalke 04, o històrics com el Bayern de Munic i el Milan.

Trist bagatge del Madrid

Amb el d'ahir, el Barça obté el seu 15è títol europeu, supera el Milan i es converteix en l'equip amb més títols europeus de la història. La glòria del Barça al Vell Continent contrasta amb les vitrines de l'etern rival, un Reial Madrid que en els últims anys només ha celebrat una Copa i que veu com els blaugranes fan cada dia més gran la seva llegenda mentre l'entorn blanc es divideix entre favorables i contraris a Mourinho. L'hegemonia del Barça a Europa és total i ningú, de moment, li pot discutir.

stats