Misc 28/06/2019

Dos minuts per evitar un disgust

La selecció espanyola supera la Gran Bretanya gràcies a un parcial final de 10-2 (67-59)

Astou Ndour, pivot de la selecció espanyola, intentant guanyar la posició durant el partit contra la Gran Bretanya.

BarcelonaChema Buceta coneix molt bé la selecció espanyola però no va poder evitar la derrota de la Gran Bretanya (67-59). El tècnic va trobar la manera d’incomodar durant molts minuts el combinat entrenat per Lucas Mondelo, que va sumar la segona victòria de l’Eurobàsquet i arribarà a l’última jornada de la primera fase en una bona posició per aconseguir la primera plaça. Astou Ndour i Laura Nicholls, dues peces interiors, van ser les jugadores més destacades en un triomf més gris que el de dijous. La pivot d’origen senegalès va acabar amb 23 punts i 8 rebots i la jugadora de Santander va aportar 11 punts i 6 punts. Sense encert en el tir de tres punts (25%) i amb moltes pilotes perdudes (17), la selecció espanyola va trigar molta estona a dominar el partit i el marcador. Un parcial final de 10-2 en els últims dos minuts, quan el resultat estava empatat, va evitar un disgust a l’Arena Riga.

La selecció espanyola no va tenir una nit fàcil i es va veure obligada a recuperar un avantatge de cinc punts (29-34). Durant molta estona la vigent campiona del torneig va patir per trobar el seu ritme de joc habitual. Sense poder córrer, els percentatges en el llançament no van ser bons. “Calmeu-vos, ho estem fent prou malament”, va cridar l’entrenador català durant un temps mort. El tècnic es va desesperar amb les pilotes perdudes d’unes jugadores que habitualment tenen una relació molt més fidel amb la pilota. La victòria, de fet, no es va començar a travar fins a l’últim quart, quan Espanya va obtenir un avantatge de nou punts (55-46). La reacció de la Gran Bretanya va ser molt sòlida i li va permetre empatar el marcador a dos minuts del final (57-57). Un triple de Cristina Ouviña, una cistella de Sílvia Domínguez, dos tirs lliures de Laura Gil i un altre d’Anna Cruz, a més d’un tir d’Astou Ndour, van assegurar el triomf. El parcial final va ser de 10-2.

Després de 38 minuts jugats amb menys encert del que és habitual, la selecció espanyola va saber tancar el partit amb un tram final molt efectiu que va deixar la Gran Bretanya amb un pam de nas. Quan més gran era la pressió, més bona va ser la resposta de les jugadores del combinat de Mondelo, encertat en algunes decisions clau.

Buceta, que a banda d’entrenador és psicòleg, va fer un bon plantejament tàctic que el va acostar a la victòria. Com si permanentment estigués jugant amb els nervis del rival, el tècnic va impulsar les virtuts d’un grup de jugadores físiques i disciplinades que ahir van competir molt bé. El partit de Temi Fagbenle, que va acabar amb 20 punts en 27 minuts, va ser molt bo, i les seves companyes van oferir sempre la sensació d’optimitzar recursos. Tot i alguns problemes en el rebot, la seva actuació va ser notable i va estar a punt de premiar-les amb la segona victòria en dos dies.

Demà, contra Letònia

Avui hi ha jornada de descans. La selecció espanyola tancarà demà (17.30 hores, Teledeporte) la fase de grups de l’Eurobàsquet contra Letònia, que ahir va superar Ucraïna (82-74). L’amfitrió buscarà un segon triomf que millori el seu accés a la ronda següent. El premi de passar ronda com a primer de grup és estalviar-se l’eliminatòria de vuitens de final, que es jugarà entre dilluns i dimarts, i accedir directament als quarts de final, programats per dijous.

Mondelo, que està utilitzant una rotació base de nou jugadores, encara no ha fet debutar Andrea Vilaró, que haurà d’esperar per estrenar-se en un Eurobàsquet.