OPERACIÓ PUERTO
Esports 31/01/2013

Eufemiano Fuentes no haurà de donar noms

Eufemiano Fuentes ha començat a contraatacar per intentar desacreditar les acusacions, i el primer afectat ha estat el Consell Superior d'Esports. Va defensar la seva germana i va titllar Manzano de cocaïnòman.

Albert Vilardaga
2 min
Eufemiano Fuentes  no haurà de donar noms

BARCELONA.La jutge que presideix el judici de l'operació Port, Julia Patricia Santamaría, va rebutjar demanar al metge Eufemiano Fuentes que doni els noms dels esportistes que va tractar a la seva consulta.

Durant el tercer dia de judici, Eufemiano Fuentes va assegurar en dues ocasions que podria identificar els seus clients "a través del codi numèric" que se'ls assignava, i llavors l'advocat del Comitè Olímpic Italià (CONI), Ignacio Arroyo Martínez, va sol·licitar a la jutge que demanés a l'acusat la llista de noms. La magistrada, però, s'hi va negar. Julia Patricia Santamaría va explicar que no s'oposaria que Fuentes donés els noms si ell volia, però que ella no l'hi demanaria expressament.

Fuentes esquitxa el CSD

Durant la seva declaració, Eufemiano Fuentes només va revelar la identitat d'un dels esportistes que va tractar, i va ser l'excorredor i actual president de l'Associació de Ciclistes Professionals (ACP), Javier Pipe Gómez, que des del mes de desembre també és director general de la Fundació Esport Jove del Consell Superior d'Esports (CSD). "Gómez va ser pacient meu fa temps. Conec perfectament tot el seu àmbit d'actuació. He llegit a la premsa que ha estat nomenat president de la Fundació Esport Jove del CSD", va assegurar Fuentes.

El metge va fer aquesta revelació com a resposta a una pregunta de l'advocat d'un altre dels acusats, l'exdirector esportiu de l'equip Liberty, Manuel Saiz, i Fuentes va assegurar que Gómez mai va posar objeccions als mètodes que ell utilitzava.

Al llarg de la seva declaració, Fuentes va exculpar la seva germana Yolanda i va assegurar que ella mai va practicar cap transfusió ni va intervenir en el transport de les bosses de sang, i va assegurar que ell no va tractar cap corredor del Comunidad Valenciana mentre ella era la cap mèdic de l'equip ciclista. Sobre Jesús Manzano, l'esportista que va destapar tota la trama de dopatge el 2004 i que exerceix l'acusació contra Fuentes, el metge va dir que s'havia negat a tractar-lo "perquè consumia cocaïna" i va afegir que mai va posar en perill "la salut dels esportistes".

stats