BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 13/01/2013

L'Estudiantes o quan guanyar és d'horteres

àlex Gozalbo
2 min
L'Estudiantes o quan guanyar és d'horteres

BARCELONAEl Barça Regal juga aquest migdia (12.40 hores, Esport3 i La 1) a la pista de l'Asefa Estudiantes. Xavi Pascual no podrà comptar amb Joan Carles Navarro, però l'equip blaugrana té la seva classificació per disputar la Copa del Rei pràcticament assegurada, ja que en té prou si no perd per 47 punts o més. Davant tindrà un rival que també busca tancar la primera volta entre els vuit primers, un club amb una filosofia atípica.

Guille Ortiz acaba de publicar un llibre en què intenta resumir la manera de fer de l'Estudiantes i dels seus aficionats, Ganar es de horteras . "El nom del llibre prové d'una frase que el meu oncle em va dir quan l'Estudiantes va perdre el partit de tornada de la final de la Korac al Palau Blaugrana", recorda aquest filòsof i escriptor.

A l'estil de Fiebre en las gradas , el llibre de Nick Hornby i el seu Arsenal, Guille Ortiz va intentar recollir els moments més destacats de la seva relació amb l'Estudiantes. "La idea d'escriure el llibre em va venir quan l'equip va perdre la categoria. Em venia de gust recordar tots els bons moments que havia viscut gràcies al meu equip. No comparteixo la reacció habitual de la majoria de seguidors, que lliguen el seu estat d'ànim als resultats", explica a l'ARA.

"A mi m'agrada que el meu equip guanyi, però l'esport no s'hauria de resumir a guanyar o perdre. Hi ha coses molt més importants, com els records que comparteixes amb la resta de seguidors", diu Guille Ortiz, que fa seu un dels lemes de la Demencia, el famós grup d'animació de l'equip madrileny: "De derrota en derrota fins a la victòria final".

La Penya i el Manresa, a casa

El Fiatc Joventut rep aquest migdia (12.40 hores) el Blusens Monbus, un dels quatre equips que aspira a aconseguir una de les últimes dues places per disputar la Copa del Rei. El club verd-i-negre aprofitarà el descans del partit per homenatjar el seu equip júnior, que es va proclamar campió del Torneig Internacional Ciutat de l'Hospitalet.

El Bàsquet Manresa, per la seva banda, juga aquesta tarda (19 hores, Esport3) al Nou Congost contra el Caja Laboral. L'equip basc, que s'ha refet des que Zan Tabak ha arribat a la banqueta, acumula 14 victòries consecutives.

stats