22/10/2016

Essència perica

Què és l’Espanyol? El partit contra l’Eibar. Vine. Al metro, parlem amb una senyora elegant propera als setanta que queda -seguint la tradició- amb la família al camp. Mirant el vagó, ens diu: ¿s’han fixat en les cares de funeral dels que hi anem? La crueltat de dos gols en contra quan hem jugat els millors 21 minuts (sí, justament 21) de la Lliga. Un arbitratge, com gairebé sempre, nefast. Amb les petites coses, que fan tan mal. I amb les grans: un any sense un penal a favor. Pocs i mal avinguts. La grada d’animació, a la seva. No anima, fa crits absurds. La resta, els hi recriminem i animem l’equip fins al final. Malgrat el 0-3. A la mitja part no perdo l’esperança: empatarem, tuitejo. Una qüestió de fe. L’expulsió de Caicedo és la prova definitiva: amb deu, èpica assegurada. Els miserables tres minuts d’afegit són nostres. Al metro, cares de felicitat: l’empat -a priori, un mal resultat- serà el punt d’inflexió.