La Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca posa en marxa un nou curs per a gestors d'entitats esportives

El programa començarà el pròxim mes de setembre i es dirigeix a persones que tenen l'objectiu de contribuir a la professionalització de clubs i federacions 

La professionalització dels equips que gestionen els clubs, federacions i entitats repercuteix en una millor pràctica esportiva. I així es va posar de manifest aquest dijous en la presentació del nou Curs de Gestió Esportiva, que posa en marxa el pròxim mes de setembre la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca.

El curs, que serà en línia, té una durada de 80 hores i està pensat per a persones que coordinen i gestionen entitats esportives -clubs, federacions i altres entitats- de totes les disciplines, els quals rebran formació actualitzada sobre aspectes que tenen a veure amb la gestió esportiva d'un club: aspectes normatius, com generar nous recursos i accedir a subvencions, recursos humans i habilitats directives i de comunicació, ús de noves tecnologies, a més de formació en lideratge, ètica i valors esportius. 

"Seguim fent feina en la millora de la gestió esportiva perquè veim que això té beneficis reals en la millora de les condicions en què es du a terme la pràctica esportiva", ha explicat el vicepresident Francesc Miralles. "D'una banda, és necessari tenir unes instal·lacions esportives adequades, també és necessari que els tècnics i entrenadors que fan feina dia a dia amb els infants estiguin capacitats i tinguin la millor preparació possible. De l'altra, necessitam federacions i clubs esportius preparats per dur a terme una bona gestió, emmarcada en criteris d'eficiència, transparència i que fomentin la participació. Tot allò que serveixi per enfortir el teixit esportiu de Mallorca serà un benefici per a l'esport base i per a tots aquells que el practiquen".

Per a Miquel Bestard, president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, "aquest curs dona resposta a una necessitat. Avui en dia l'esport aficionat va creixent i probablement ens falten les persones que puguin posar en marxa projectes. El futbol amateur no té massa recursos, però cada dia necessita gent més preparada". Bestard ha posat de relleu també la feina conjunta de les diferents federacions en projectes d'aquest tipus "perquè al cap i a la fi tots lluitam pel mateix: per fer créixer esportistes".

La presidenta de la Federació de Voleibol de les Illes Balears, Dolors Besné, ha explicat "que cada vegada més els clubs han de tenir una estructura, han de saber com manejar les eines per poder fer les coses bé. Els nins necessiten una serietat, una formalitat. Si no se'ls dona perquè no estan formats els responsables que ho han de dur endavant, no s'arriba a res: surt un club ara i al cap d'un parell d'anys desapareix, perquè amb molt bona voluntat els pares són els que duen el club però en el moment en què el seu fill ha crescut se'n van i ja està. Per tant, apostes formatives com aquesta són importants perquè, més enllà de donar eines als que actualment estan al capdavant dels clubs, el que farà serà generar unes ganes de continuar perquè ajudarà la gent a especialitzar-se i a veure bons resultats d'aquesta gestió".

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF