'Esport a casa', la iniciativa del Consell de Mallorca per combatre el confinament i mantenir la forma física

El programa vol fer arribar missatges esportius per pal·liar els efectes del coronavirus i reforçar el concepte de #joemquedacasa des de la perspectiva d'una vida activa

El Consell de Mallorca, a través de l'àrea d'Esports, posa en marxa des d'aquest divendres la iniciativa 'Esport a casa', publicacions de peces relacionades amb el món de l'esport a les xarxes socials. A través de vídeos, nombrosos esportistes de les Illes mostraran sessions completes per a persones adultes, i també tallers didàctics familiars sobre diferents matèries, com la nutrició i l'exercici físic o postural. El programa vol fer arribar missatges esportius de diverses classes, per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus i reforçar el concepte de #joemquedacasa des de la perspectiva d'una vida activa.

Segons el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, "des del Consell de Mallorca volem facilitar que aquests dies d'estada a casa es pugui fer activitat esportiva amb tota la família. Som conscients de la importància del moment que vivim i volem ajudar tothom a continuar tenint una vida saludable als domicilis". 

En aquest sentit, la institució insular posa en marxa una programació setmanal regular, que es comunicarà a partir de dilluns, i que abasta població en edat escolar, famílies i persones adultes. Es duran a terme tallers didàctics familiars, amb l'àrea d'Esports, que trasllada el catàleg presencial d'activitats Suma't i Jocs Esportius Escolars, adreçat a centres educatius i infants des de Primària a sisè, a la versió en línia, mitjançant peces de 2,5 minuts.

També es treballarà el camp de la nutrició i l'envelliment actiu, amb experts en la matèria, com Xavi Cañellas, especialista en biologia molecular i biomedicina. A més, esportistes com Joan Reinoso, Bel Calero i Brigitte Yagüe donaran consells i recomanacions sobre diferents matèries esportives.

En les sessions esportives en línia es plantejaran classes completes regulars d'entre 30 i 45 minuts que permetin fer exercicis de condicionament físic, estiraments i activitats domèstiques, des d'un vessant lúdic i esportiu. Els exercicis aeròbics, de ball dels 80 i altres temàtiques s'aniran anunciant a les xarxes socials. 

Una altra font seran els clubs d'elit de primera, als quals es demanarà col·laboració en la difusió de missatges d'esportistes, perquè relatin com viuen aquesta experiència. El programa de vídeos es durà a terme des de les xarxes socials de Turisme i Esports i Esport Base Mallorca.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF