ESPANYOL
Esports 27/04/2014

Un Espanyol sense esma es deixa remuntar davant l'Almeria a Cornellà-El Prat (1-2)

Dos gols consecutius de l'equip andalús han capgirat el marcador a la segona part

Ara / Efe
Kiko Casilla, després de perdre contra l'Almeria / LFP

BarcelonaL'Espanyol ha perdut aquest diumenge davant l'Almeria (1-2), en un partit sense esme en què l'equip blanc-i-blau ha marxat del camp escridassat per l'afició de Cornellà-El Prat. La salvació matemàtica dels periquitos s'allunya amb aquesta derrota i els equips de baix, tot i que encara amb marge suficient, poden acostar-se.

El partit ha arrencat molt travat. Les ocasions, per part dels dos equips, van sigut escasses i poc clares. L'Espanyol ha entès que pel centre no faria mal l'Almeria i ha apostat pel joc de bandes. Els centres de Simao han sigut el seu major argument en el primer quart d'hora de joc.

Els andalusos tampoc feien molt més. L'empat a zero semblava destinat a ser etern al marcador de Cornellà. Les imprecisions han estat constants i en el tram final de la primera part s'han escoltat alguns xiulets.

L'Espanyol insistia. Si algú dominava, ha estat el bloc català: no hi havia ni rastre de les urgències de l'Almeria. Al minut 39, un xut de Sergio García, molt creuat, ha passat per la línia de fons. En la següent jugada el capità ha estat més encertat: ha fet una centrada a Stuani i l'uruguaià ha signat el primer gol del matí (1-0).

Trujillo, de cap, ha fallat la rèplica al 45 després d'una falta de Corona. No hi havia temps per a més en aquesta meitat. A la represa, el partit sí que s'¡ha encès aviat. Als tres minuts, Stuani ha vist la segona groga en saltar amb els braços oberts i produir un lleu contacte amb un contrari. Expulsat.

Aguirre ha donat entrada a Pizzi i Álex Fernández, per Simao i Còrdova. Francisco Rodríguez també ha mogut la banqueta amb Suso i Soriano i no ha volgut desaprofitar l'oportunitat de sorprendre un Espanyol amb deu al camp. I ho va aconseguit en el minut 69.

Fran Vélez ha rematat amb potència un córner de Corona. El del planter, que avui s'estrenava com a titular amb el primer equip per les necessitats en la convocatòria, ha trencat els esquemes defensius de l'Espanyol i ha fabricat un obús imparable per Kiko Casilla (1-1).

L'empat no ha estat l'últim cop. Suso, de falta directa, ha desencadenat l'eufòria a la banqueta de l'Almeria. Tots s'han abraçat com si fos un títol i s'han conjurat per protegir la victòria en els últims vint minuts de partit. No hi ha hagut més sorpreses en aquest tram del xoc, al marge de la vermella directa a Javi López.