LA LLIGA
Esports 20/03/2012

Un Espanyol pràctic venç fàcilment el Racing

CORNELLÀ DE LLOBREGATLa setmana dels nou punts va començar amb tres més per a l'Espanyol, sumats davant el Racing després d'un partit no gaire lluït però sí molt eficaç dels blanc-i-blaus. Verdú i Coutinho, amb dos gols al primer temps, i Héctor Moreno al segon, van remuntar el gol inicial de Stuani, que havia avançat els visitants aviat. El triomf permet a l'Espanyol, que ja coneixia tots els resultats de la jornada i les ensopegades dels seus rivals directes, tornar a situar-se en plena lluita per les places europees.

Sense que tancar la jornada l'intimidés, l'equip blanc-i-blau va sortir decidit a resoldre aviat el partit, seguint l'estratègia del matí contra el Rayo. Forlín (pel sancionat Baena) era l'única cara nova en un onze motivat i intens, però que no va connectar les primeres passades amb la mateixa alegria que diumenge al matí. Més fred, més imprecís, l'Espanyol va veure com el Racing construïa algun contraatac a partir de cert desordre en atac. De fet, el 0-1 va venir d'un doble regal local. L'excés de confiança d'Uche, crescut després del hat trick , va animar-lo a intentar una passada amb el pit al mig del camp. Una filigrana innecessària que va desencadenar en una errada d'Amat, que va reaccionar tard i amb por davant Adrián, que va aprofitar l'ocasió per enviar una assistència mil·limètrica a Stuani, que va superar per sota Casilla.

Dos gols psicològics

Però tenir Europa a l'horitzó ja no espanta, ja no bloqueja. Verdú va posar-se l'equip a l'esquena, baixant a rebre pilotes per oxigenar la sortida dels centrals i conduint per enllaçar defensa i atac, ajuntar línies i evitar partir-se en dos. D'una bona connexió amb Sergio García al pic de l'àrea, el de l'Eixample va improvisar una vaselina delicada que es va convertir en l'1-1. Deu minuts més tard i després d'alguna aproximació de mèrit, Coutinho va aconseguir capgirar el marcador després de resoldre amb un potent xut un refús a la frontal de l'àrea provocat per la lluita aèria d'Uche amb els centrals.

Havien passat vint minuts del 0-1 i l'Espanyol ja guanyava. Animat i amb confiança, l'equip va començar a controlar el joc, a gestionar millor la possessió. La lesió de Sergio García al minut 40 va fer passar l'equip novament per un procés de reinterpretació del partit. Weiss va entrar i va accelerar els atacs, quan el que convenia era aturar-los, ordenar-los una mica, i més quan el Racing es va quedar amb un home menys al minut 52.

Van anar passant els minuts i l'Espanyol va deixar morir el partit, controlant-lo amb maduresa, voltant la porteria de Toño sense perdre el cap. El Racing, desesperat per salvar la categoria, va acabar abocat a l'atac, cosa que va deixar el partit obert a la verticalitat periquita. El 3-1, obra d'Héctor Moreno, va arribar en un córner i va permetre a l'Espanyol estalviar-se patiments al final.