ESPANYOL
Esports 28/11/2011

Un Espanyol sense idees es deixa tres punts amb l'Osasuna

Martí Molina

CORNELLÀ DE LLOBREGATEspanyol i Osasuna se citaven a Cornellà-El Prat en un duel de dos conjunts necessitats de victòria, i sobretot de gols. Però, contràriament a aquesta premissa inicial, els dos equips van completar un primer temps ensopit, sense idees en atac i pensant primer de tot a mantenir la seva porteria a zero.

Els blanc-i-blaus tenien el control de la pilota, però tenien molts problemes per superar les diferents línies de pressió navarreses. Per contra, als visitants ja els anava bé veure el partit des de la barrera i esperar algun error periquito per fer mal.

A falta d'imaginació, l'Espanyol movia la pilota al mig del camp i només arribava a l'àrea amb accions individuals i centrades aleatòries al punt de penal, on poques vegades hi havia algú per rematar. En una ocasió, però, Álvaro Vázquez no va poder fer un cop de cap que hauria estat letal, a la mitja hora de joc.

Quan el partit arribava al descans, Héctor Moreno va regalar una pilota a l'Osasuna al mig del camp, i Lamah va aprofitar-la sortint com un llampec cap a porteria per superar Cristian Álvarez i anotar el primer. Un gerro d'aigua freda abans del descans i que va acabar sent una dutxa sencera a la represa, quan després d'un desajust defensiu la pilota va acabar als peus de Nekounam, que va clavar-la a l'escaire esquerre i va posar el 0-2 al marcador.

Però en un enfrontament farcit d'errades, l'Osasuna també va voler ser generós: el porter Andrés Fernández no va poder atrapar la pilota i va caure al cap d'Álvaro, que va rescabalar-se de l'acció anterior per anotar el gol periquito.

Aquella diana va donar ales a l'Espanyol, que es va llançar a l'atac sense complexos. Weiss, el jugador més desequilibrant en el partit d'ahir, demanava una vegada i una altra la pilota per crear perill, com en un tir fortíssim que va treure el porter amb la punta dels dits.

Els blanc-i-blaus generaven sensació de perill, però no acabava de transformar-se en oportunitats clares. Ni tan sols l'expulsió de Satrustegui, quan faltava un quart d'hora pel final, va ajudar els periquitos. L'Osasuna havia decidit posar l'autobús al darrere i esperar que morís el partit amb el pas dels minuts.