PRIMERA DIVISIÓ
Esports 29/04/2012

Un apàtic Espanyol cau golejat per l'Sporting i s'allunya d'Europa

Joan Verdú després de desaprofitar una ocasió.

CORNELLÀ DE LLOBREGATAutobús i contraatac. Aquest va ser el guió que va permetre a l'Sporting de Gijón endur-se tres punts de Cornellà-El Prat. Un triomf que no resol les urgències de permanència dels asturians però que sí que enterra gairebé tots els somnis europeus de l'Espanyol. L'equip blanc-i-blau, desesperat amb Ayza Gámez, va encaixar un gol tot just sortir del descans que el va obligar a atacar i a deixar molts espais a l'esquena de la defensa que els homes de Clemente, molt verticals, van saber aprofitar. Bona part de l'afició va abandonar l'estadi amb el 0-3 i la que es va quedar va acomiadar els seus jugadors amb una forta xiulada d'indignació.

45 minuts per badallar

Espès, gris com la tarda, l'Espanyol va trigar ben bé mitja hora a entrar en el partit i posar en perill el porter Juan Pablo. L'Sporting va començar amb pilota, triangulant amb criteri a partir de tres quarts de camp. L'engranatge defensiu dels homes de Clemente, que intentaven impedir que Verdú entrés en joc, va permetre als visitants dificultar el futbol combinatiu dels locals, que només van disposar d'alguna ocasió en els últims deu minuts del primer temps i amb xuts aïllats que entre el porter i la defensa aconseguien repel·lir. De fet, en dues accions dins l'àrea, l'afició periquita va reclamar penal per mans dels asturians.

La intenció després del descans va ser guanyar presència en atac i Pochettino va situar una altra referència en punta amb l'entrada d'Álvaro per Cristian Gómez. La resposta, però, va ser un gol de Colunga al minut 47 que va condicionar tot el segon temps. L'Espanyol va haver de portar el pes del joc amb un Sporting que es defensava amb molts efectius davant de la frontal de l'àrea i sortia perillosament amb una passada a l'espai aprofitant la velocitat de De las Cuevas, primer, i Colunga, Bilic i Trejo, després.

L'Espanyol, fred i sense esma, va ser incapaç de capgirar el marcador. Sense idees i amb errades tècniques que desesperaven l'afició, els blanc-i-blaus van despullar-se en defensa per morir amb els contraatacs visitants. Trejo, a vint minuts del final, va culminar una ràpida sortida per confirmar una victòria que Bilic, al minut 80, va arrodonir. L'Espanyol d'ahir no només s'allunya d'Europa; sembla que ni la vol ni la mereix.