Reportatge
Esports 05/03/2011

Vilanova pot emular Rexach vint anys després

David Jover
2 min

Ara fa vint anys, a finals del mes de febrer del 1991, Carles Rexach va substituir a la banqueta blaugrana Johan Cruyff, que va tenir un atac de cor i va haver d'estar més d'un mes i mig allunyat dels terrenys de joc per recuperar-se. Va ser l'any en què el que després va ser el Dream Team va obtenir la seva primera Lliga de les quatre aconseguides amb el tàndem Rexach-Cruyff a la banqueta.

Aquesta nit, Tito Vilanova pot seguir el mateix camí que Rexach. No és una situació igual, ja que Josep Guardiola, si no torna aquesta nit, tornarà contra l'Arsenal, però és semblant, ja que totes dues substitucions són per malaltia o indisposició del primer entrenador.

Guardiola té una hèrnia discal i des de dijous a la matinada que està ingressat a la clínica Dexeus per tractar-se. De moment, sembla que evoluciona favorablement segons va explicar ahir el Barça, però no és segura la seva presència a la banqueta, fet que permetria a Tito Vilanova dirigir el seu segon partit com a entrenador del Barça després d'haver-ho fet un cop quan Guardiola va ser expulsat.

La primera vegada que Vilanova va dirigir el primer equip, amb Guardiola a la grada sancionat, va ser la temporada passada -tot i que quan tots dos estaven a Tercera Divisió amb el Barça B també va succeir- després que el tècnic fos expulsat a Almeria per protestar una acció de possible penal sobre Leo Messi a l'àrbitre d'aquell partit, Clos Gómez, de qui va dir que mentia a l'acta arbitral.

Aleshores, Vilanova va agafar les regnes de l'equip la jornada següent contra el València i l'equip va respondre amb un triomf clar per 3-0 a l'estadi.

La situació és semblant, però Vilanova no és Rexach, i la relació amb Guardiola sembla idíl·lica i que no es pugui trencar mai. Són amics des de la joventut i el de Santpedor sap que Tito no decebrà si ha de dirigir l'equip aquesta nit.

stats