CAMPIONS SUB-21
Esports 26/06/2011

Espanya s'entesta a dominar el futbol europeu

Natalia Arroyo
2 min
Javi Martínez, capità, aixecant la copa de l'Euro sub-21.

Barcelona.El futbol espanyol viu en un núvol i no en vol baixar. Als èxits de la selecció absoluta s'hi ha de sumar ara el que va aconseguir ahir la selecció sub-21, que va derrotar Suïssa per 2-0 per alçar-se amb el títol de campiona d'Europa de la categoria. Els gols d'Ander Herrera i Thiago van permetre als de Luis Milla endur-se un partit que va començar igualat i, de mica en mica i a través del toc, va anar caient del bàndol espanyol.

Tot i tenir més la possessió que el combinat suís, els espanyols no van tenir un primer temps plàcid. L'hàbil Shaqiri des de la dreta i l'arribada de Frei van donar algun ensurt a De Gea. Espanya, però, intentava manar a través de l'ordre i la pausa. De la paciència. Els de Milla sabien que eren superiors i, al 41', van demostrar que ho són. En una bona acció de combinació dels de Milla, Dídac Vilà va fer una centrada mil·limètrica a l'àrea que Ander Herrera, després d'incoporar-se amb intel·ligència des de la segona línia, va rematar a gol.

Decidits a sentenciar

La segona meitat va començar més animada i, després de dues aproximacions de Suïssa, Espanya va avançar metres en busca del segon gol, per evitar un ensurt com el que va tenir en el primer partit del campionat, quan Anglaterra va empatar sobre el temps afegit.

Deixant-se dirigir per Thiago, un Javi Martínez madur i un Mata actiu, i profund amb les incorporacions per banda del periquito Dídac Vilà i el blaugrana Montoya, la selecció espanyola va estovar el partit i va gaudir d'alguna ocasió per sentenciar el matx molt abans del que ho va fer.

Quan el duel començava a apropar-se a la fase d'especular amb el resultat, va aparèixer Thiago Alcántara. El migcampista del Barça va ser el més llest de la classe i va fer un xut quan ningú se l'esperava, des de 40 metres, sorprenent per dalt el porter suís Sommer, que estava avançat. Va ser el 2-0 al minut 81. El gol de la sentència.

Espanya va deixar passar els minuts conservant la pilota per no trencar-se davant els intents suïssos de retallar distàncies. Tirant d'experiència i qualitat, els de Milla van gestionar bé els moments finals per acabar guanyant sense patiments, amb solvència.

Thiago, MVP

La UEFA va premiar Thiago Alcántara com el millor jugador de la final. El migcampista del Barça, que surt revaloritzat de Dinamarca, va esquivar el protagonisme i va elogiar "el partit intel·ligent de tot l'equip".

stats