TENIS
Esports 02/12/2011

Espanya, a la recerca de la cinquena Copa Davis

Oriol March
2 min
Rafa Nadal, tot i protagonitzar un final de temporada complicat, és el puntal de l'equip espanyol per aconseguir la seva cinquena Copa Davis de la història.

BARCELONATot va començar una tarda de desembre de l'any 2000, al Palau Sant Jordi de Barcelona, quan un passing de revés de Juan Carlos Ferrero va facilitar a Espanya la primera Copa Davis de la seva història. D'aleshores ençà, el combinat espanyol ha conquerit tres trofeus més del campionat per països més important del panorama tenístic mundial: va reeditar el triomf els anys 2004, 2008 i 2009. A partir d'avui, a l'estadi de La Cartuja de Sevilla, Rafa Nadal i els seus intentaran aconseguir la cinquena Copa Davis en onze anys.

El rival és l'Argentina, el mateix que fa tres anys, quan Espanya va assolir una victòria històrica, amb un equip de circumstàncies -sense Nadal-, a la pista ràpida de Mar del Plata. Els ànims de revenja dels argentins, que s'han passat bona part de la setmana queixant-se de les condicions de la pista habilitada a l'estadi sevillà, són notoris. Aquella derrota va fer mal i aquest cap de setmana és una oportunitat única per capgirar la situació.

El foc l'obriran Nadal i Juan Mónaco, un tenista amb talent i acostumat a la terra batuda. Ara bé: les seves possibilitats davant del número 1 espanyol són més aviat escasses, tot i els dubtes que planteja l'estat físic de l'ex-número 1 del món, molt apagat en aquest tram final de la temporada. També cal tenir en compte que el component gairebé futbolístic de la Copa Davis -càntics, banderes i fervor patriòtic- és favorable al caràcter expansiu a la pista de Nadal, que es creix quan juga aquesta competició. I més encara si és sobre terra batuda.

Incògnita Nalbandian

Després del primer partit saltaran a la pista David Ferrer i Juan Martín del Potro, número 1 dels argentins i un rival molt complicat de batre a causa de la versatilitat i potència dels seus cops. Ferrer ha acabat bé la temporada, amb unes meritòries semifinals a la Copa Masters de fa una setmana, però s'ha de veure com l'afectarà el cansament.

Un cansament que serà clau l'últim dia de competició, diumenge, quan tot sembla que el seleccionador argentí optarà per David Nalbandian per jugar un hipotètic cinquè punt contra el mateix Ferrer. Tenista majúscul però irregular, Nalbandian pot decidir la final. Si Nadal i els seus l'hi permeten.

stats