EUROBÀSQUET
Esports 15/09/2011

Espanya elimina Eslovènia i buscarà la final contra Macedònia

La selecció espanyola destrossa Eslovènia gràcies a una excepcional defensa en el segon i el tercer quart. Així accedeix a les semifinals d'un Eurobàsquet per setena vegada consecutiva i demà buscarà la final contra Macedònia.

àlex Gozalbo
2 min
El català Pau Gasol supera la defensa d'Uros Slokar, exjugador  de l'Assignia Manresa.

BarcelonaEn el món del bàsquet no se sap què és abans, si controlar el ritme o dominar el marcador, però el cert és que qui acostuma a fer una cosa aconsegueix l'altra, ja que tots dos conceptes van tan lligats que costa separar-los. Pocs entrenadors ho saben millor que Bozidar Maljkovic, que al llarg de la seva trajectòria ha sabut adequar els seus equips a la velocitat que més li convenia. El tècnic no va fer córrer igual els seus conjunts amb abundància de talent (Jugoplastika) que els menys virtuosos (Llemotges).

Ahir Eslovènia tenia totes les de perdre i, per tant, el tècnic serbi va procurar-se un partit a càmera lenta. Mentre els seus jugadors ho van aconseguir, durant els primers deu minuts, la cosa li anava de cara (16-23) gràcies a una bona defensa de les línies de passada i a un evident control del rebot.

Quan l'equip eslovè va ser incapaç de mantenir aquesta dinàmica, des del minut 10 fins al 30, va encaixar un parcial poc habitual en el bàsquet d'elit (55-22). La selecció espanyola li va passar per sobre, arribant a aconseguir rendes de fins a 28 punts en el primer partit de quarts de l'Eurobàsquet.

L'exhibició ofensiva dels jugadors de Sergio Scariolo va anar acompanyada d'una bona defensa, que va alternar les assignacions individuals amb les zonals. Eslovènia va passar d'anotar 23 punts en 10 minuts a sumar-ne 22 en els següents 20, ensenyant totes les seves limitacions.

A més, els jugadors eslovens van cometre dues errades de principiant. La primera, tractar de combatre el potencial de la selecció espanyola amb actuacions individuals. La segona, enfadar amb accions violentes jugadors com Joan Carles Navarro, que va respondre anotant 17 dels seus 26 punts en un tercer quart sensacional.

Eslovènia tampoc va tenir recursos per aturar Pau Gasol, que va acabar el partit amb 19 punts i 16 rebots. A més a més, l'aler pivot català va carregar de faltes personals rivals com Uros Slokar, Mirza Begic i Erazem Lorbek, tres coneguts de la Lliga ACB. L'únic que encara grinyola en l'engranatge és un Serge Ibaka que fa evident la manca de bagatge previ amb els seus companys.

La sorpresa, el darrer obstacle

Espanya buscarà demà un lloc a la final de l'Eu robàsquet. El seu rival a les semifinals serà Macedònia, que ahir va donar la gran sorpresa en eliminar Lituània (67-65). Avui es disputaran els dos altres encontres de quarts de final; França-Grècia (1 7 h) i Rússia-Sèrbia (20 h).

stats