EUROBÀSQUET
Esports 17/09/2011

Espanya i França es disputaran l'hegemonia del bàsquet europeu

àlex Gozalbo
2 min
Gest d'alegria de Pau Gasol en un moment de la semifinal que la selecció espanyola va guanyar a Macedònia.

BarcelonaFrança jugarà la final d'un Eurobàsquet per primera vegada a la història. Tot i que té una medalla de plata de l'any 1949, mai no n'havia disputat cap perquè abans el campionat no es decidia a partit únic. Ho farà a Kaunas (Lituània) contra la selecció espanyola. Ahir els combinats de Sergio Scariolo i de Vincent Collet van eliminar Macedònia (92-80) i Rússia (79-71) en les semifinals del torneig i es van assegurar tant la medalla com la presència en els Jocs Olímpics de Londres.

La selecció espanyola se sent superior a tots els rivals i això fa que sovint posposi el moment d'embrutar-se les mans. En els quarts de final contra Eslovènia va trigar 10 minuts i ahir, 25. Són moments en què els jugadors de Sergio Scariolo critiquen qualsevol decisió arbitral, es queixen de la intensitat del rival i, en definitiva, es distreuen veient volar una mosca.

Després, no se sap mai per què, quan consideren que ha arribat el moment de competir, no tenen rival. Ahir va ser en el tercer quart, quan Joan Carles Navarro va anotar 19 dels seus 35 punts, dos més que Macedònia.

L'escorta, de qui Xavi Pascual va dir que era el Messi del Barça Regal, alterna moments en què és molt bo amb d'altres en què simplement és imparable. Quan viu un d'aquests instants d'inspiració, els rivals farien bé de sortir de la pista i veure els seus tirs des de la banqueta. El resultat seria el mateix i la visió de la jugada, molt més bona.

Fins aleshores, fins que la selecció espanyola va començar a competir, l'equip de Marin Dokuzovski es va mostrar còmode en una pista en què va anotar 80 punts, onze més dels que acumulava de mitjana en els nou partits anteriors. Bo McCalebb i els seus companys van saber aprofitar durant dos quarts i mig la relaxació d'un rival que se sentia superior.

Almenys fins ara, el dubte no ha estat saber si els rivals podran guanyar la selecció espanyola sinó esbrinar durant quants minuts podran competir al mateix nivell. A la llarga és una cursa perduda, ja que ningú sembla capaç de mantenir el mateix nivell d'encert. I menys encara quan les cames comencen a queixar-se dels minuts acumulats.

Segon enfrontament

Després de la contundent victòria del conjunt que entrena Sergio Scariolo en la segona fase de l'Eurobàsquet (96-69), Espanya i França es tornaran a veure les cares demà (20 hores, La Sexta), ara amb la medalla d'or en joc.

stats