FUTBOL
Esports 18/11/2018

L’Espanya de Luis Enrique viu la primera decepció ben d’hora

Anglaterra i Suïssa es classifiquen per a la fase final de la Lliga de les Nacions

T.p.
Anglaterra derrota els croats i deixa Espanya fora de la 'final four' de la Lliga de Nacions

BarcelonaEl regnat de Luis Enrique a la selecció espanyola comença amb una primera decepció. Després de guanyar els dos primers partits de la fase de grups de la Lliga de les Nacions contra Anglaterra (1-2) i Croàcia (6-0), Espanya va perdre els dos següents partits contra els anglesos (2-3) i els croats (3-2), i va quedar condemnada a veure ahir per televisió el duel entre Anglaterra i Croàcia, en què només un empat permetia a Espanya classificar-se com a primera de grup per la final four. Però Anglaterra es va imposar a Wembley per 2-1, gràcies a dos gols en els últims minuts de Lindegaard i Kane, i va deixar amb un pam de nas Luis Enrique, que ho va veure a Las Palmas, on Espanya jugava un amistós contra Bòsnia i Hercegovina. “És una decepció, sobretot després de guanyar els primers partits, però el grup era dur i l’equip ha competit bé”, va relativitzar l’asturià, que també va afirmar que “sempre pots fer-ho pitjor. El veritable objectiu és ser a la pròxima Eurocopa”. La fase de classificació d’aquest torneig començarà el pròxim 2019.

Després d'un primer temps sense gols, Kramaric va fer somiar els croats amb el 0-1, però Lingard va empatar als 78 minuts. En un final boig, ja que l'empat no servia a cap dels dos, Harry Kane va fer el gol del triomf als 87 minuts. Els croats, després de derrotar la darrera setmana a Espanya per 3-2 amb un gol en el minut 92, acaben cuers.

Kramaric, celebrant el 0-1 de Croàcia

Espanya havia començat el grup amb força, guanyant 1-2 a Wembley a la primera jornada, i golejant per 6-0 als croats poc després. Però en el tercer partit, Anglaterra va imposar-se per 2-3 al Benito Villamarin. La darrera setmana, l'Espanya de Luis Enrique perdia per 3-2 a Zagreb, quedant en mans dels seus rivals. Luis Enrique ha intentat treure importància a la derrota dient que "el veritable objectiu és ser a la propera Europa". La fase de classificació d'aquest torneig comença el proper 2019.

La Lliga de Nacions d'Europa ha dividit les seleccions en diferents categories. Cada categoria es divideix a la vegada en grups. Els equips que acaben darrers, baixen de categoria i els primers, ascendeixen. A la primera categoria, els quatre campions de grups juguen una fase final, amb seu a Portugal, el proper juny.

Suïssa s'ha imposat als belgues

La Bèlgica de Robert Martínez, eliminada

De moment, s'han classificat Portugal, Anglaterra i Suïssa.Aquesta nit, la Bèlgica de Robert Martínez ha perdut per 5-2 contra Suïssa en un partit on amb un empat, en feien prou per ser primers. Els belgues de fet, han arribat a manar per 0-2 amb dos gols de Thorgan Hazard, però al descans els suïssos ja havien donat la volta al marcador amb gols de Ricardo Rodríguez, de penal, i dos gols de Haris Seferovic. A la segona part, Nico Elvedi ha fet el 4-2 i Seferovic, en els darrers minuts, el 5-2 definitiu que permet als homes de Vladimir Petkovic classificar-se, amb la derrota més dura dels belgues en 9 anys.

La darrera plaça serà aquella entre Holanda i França. Els holandesos necessiten sumar un punt aquest dimarts a Alemanya per ser a la fase final. En cas de derrota, l'equip classificat seria França. Han perdut la categoria Croàcia, Polònia, Islàndia i Alemanya.