Esports 28/01/2012

Escola de Conducció Honda: 20 anys formant motoristes

1 min
Escola de Conducció Honda: 20 anys formant motoristes

El 1992 Montesa Honda va posar en marxa a Catalunya una escola itinerant per millorar la seguretat dels motoristes, a imatge dels centres de formació que el principal fabricant mundial de motos té al Japó. Des d'aleshores més de 165.000 estudiants de 14 a 16 anys han seguit aquests cursets de formació viària que la marca japonesa finança sense cap mena de subvenció ni de suport, i assumeix de manera privada una iniciativa que hauria de tenir un origen institucional.

En paral·lel a aquesta escola, l'any 2007, i coincidint amb un increment notable de la venda de motos, van decidir crear l'HIS -Honda Institut de Seguretat-, que obriria les portes dos anys després, al costat de la fàbrica que Montesa Honda té a Santa Perpètua de Mogoda. Aquest és el primer centre permanent de formació que la marca té a Europa, i un dels trenta-sis que hi ha per tot el món.

Els 25.000 metres quadrats del HIS estan ocupats durant el 66% del calendari. Cada any passen més de 8.000 alumnes per les quatre àrees dinàmiques: la zona asfaltada polivalent, l'àrea de trial, el circuit de fora de carretera i la pista lliscant. En aquest centre es fan set cursets diferents, que ocupen des de mitja jornada fins a tres dies sencers. Entre setmana l'activitat s'enfoca a col·lectius professionals, centres escolars i empreses, mentre que els caps de setmana els usuaris de les instal·lacions del HIS acostumen a ser particulars o motoclubs.

Tenint en compte que el 87,9% dels accidents en què estan involucrats els motoristes passen pel factor humà, tots els esforços encaminats a minimitzar els riscos a partir d'una millora en les aptituds dels motoristes, com els que fan des de Montesa Honda, tenen una importància vital.

stats