BARÇA
Esports 06/02/2013

Éric Abidal torna a la feina

El francès ja s'entrena pensant a rebre l'alta esportiva. Andoni Zubizarreta, per la seva banda, ha reconegut que Vilanova treballa amb el cos tècnic des de la distància durant el seu procés de recuperació.

T.p./n.a.
2 min
Abidal durant la sessió d'entrenament d'ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.  El francès feia dues setmanes que no s'entrenava amb l'equip.

BARCELONA.El retorn del francès Éric Abidal ha estat la principal novetat del primer entrenament setmanal del Barça, una sessió marcada per l'absència de fins a catorze internacionals. Abidal va ser sotmès a un trasplantament de fetge l'abril de l'any passat i ja es va entrenar amb els seus companys durant moltes setmanes abans de tornar a l'hospital per una revisió. Després d'abandonar l'hospital i passar uns dies a casa, Abidal ha tornat a la feina confiant a poder rebre l'alta mèdica aviat. Abidal s'ha entrenat al costat de jugadors del filial i dels pocs homes del primer equip que no juguen partits de seleccions. Xavi, lesionat, ha fet tractament específic, com Thiago i Song.

El francès confia a rebre l'alta esportiva aviat per quedar a disposició del cos tècnic de Tito Vilanova, que hauria de decidir llavors parlant amb els membres del cos mèdic el moment ideal per permetre a Abidal tornar als terrenys de joc. El Barça s'entrenarà altre cop els pròxims dos dies i tornarà a descansar divendres, abans de fer un últim entrenament dissabte. Avui tornen els jugadors que van participar en l'amistós de la selecció espanyola sub-21 a Bèlgica, que es va acabar amb empat (1-1) amb gol de Gerard Deulofeu. També hi van jugar els blaugranes Sergi Gómez, Grimaldo i Luis Alberto.

Vilanova es recupera

També ahir el secretari tècnic del club, Andoni Zubizarreta, va parlar durant una entrevista al programa El club de la mitjanit , amb Pere Escobar, i va deixar clar que "Tito està bé, en procés de recuperació". "Ell és el responsable de l'equip de treball i s'està recuperant molt bé. Treballa i col·labora des de la distància. En els partits, a l'hora d'estudiar els rivals... És cert que no el tenim a la banqueta, però està integrat des de la distància", va afegir.

El secretari tècnic va concloure: "Tenim un equip molt madur on tothom coneix el seu rol. Sobretot el que pot intervenir un tècnic durant el partit... no és fàcil, no és que de sobte tingui una idea. És més complex, com el dia de l'Spartak, en què passem a la defensa de tres. Qui lidera el cos tècnic és el Tito, però el Roura treballa amb la mateixa idea. El pal de paller del Barça és el joc, i totes les altres coses les aixequem al voltant d'aquesta idea".

stats