Esports 06/01/2011

Eric Abidal marca el seu primer gol com a blaugrana

Toni Padilla
2 min
Els jugadors del Barça feliciten Éric Abidal després del seu gol, el primer com a blaugrana.

BilbaoEl 2004, Éric Abidal va marcar el primer gol com a professional de la seva carrera. Va ser en un partit entre l'Olympique de Lió i el Le Mans. I posteriorment, només n'havia marcat un altre fins al que va marcar ahir. El 17 de gener del 2007, Éric Abidal va marcar el segon gol en un partit de semifinals de la Copa de la lliga francesa entre l'Olympique de Lió i el Le Mans. Abidal va fer l'únic gol del partit als 23 minuts de joc, una diana que permetia al Lió classificar-se per a la final de la competició, ja que la semifinal era a partit únic a l'estadi dels lionesos, Gerland. Posteriorment, el Lió perdria la final contra el Girondins de Bordeus.

Aquest era l'únic gol oficial com a professional d'Abidal fins que va marcar ahir a San Mamés. Un gol clau que classifica el Barça per als quarts de final i que converteix Abidal en el gran protagonista d'un partit en què, una altra vegada, va jugar a un nivell molt alt, primer com a defensa central i després com a lateral esquerre. El gol, de fet, va arribar quan ja jugava per la banda, quan va rebre l'assistència de Lionel Messi.

Abidal també va ser protagonista perquè, entrada la segona part, va rebre l'impacte d'un objecte al cap quan defensava un còrner, un cop que el va deixar marejat. El francès, però, va seguir jugant i poc després va fer el gol que evitava la pròrroga i que certificava que el Barça segueix viu a la Copa. Per a Abidal, marcar gols és ben estrany. N'havia fet alguns en la seva època de futbolista amateur al Lyon-La Duchere, però des que es va convertir en professional només n'havia fet dos. Abidal sempre feia broma sobre què faria quan marqués el primer gol al Barça. Doncs bé, va buscar l'abraçada dels seus companys.

La final d'un Mundial

Abidal, però, també té un altre gol en la seva carrera, tot i que no li computa. El 2006, en la final del Mundial, Abidal va demanar al seleccionador Domenech llançar un penal. I, fred com és, el va transformar, tot i que l'error de Trezeguet va evitar que els francesos guanyessin aquell Mundial, que s'endurien finalment els italians.

stats