Erdogan, padrí de noces del futbolista Mesut Özil a Istanbul

El jugador de l'Arsenal s'ha casat amb la model Amine Gülse, Miss Turquia 2014

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, i la seva dona Emine han sigut els padrins de noces del futbolista alemany d'origen turc Mesut Özil, que s'ha casat aquest divendres a la nit a Istanbul amb la model Amine Gülse, que va guanyar el concurs de Miss Turquia el 2014. La cerimònia de l'exmadridista de 30 anys que el 2018 es va retirar de la selecció alemanya i actualment és jugador de l'Arsenal s'ha celebrat al luxós Hotel Four Seasons d'Istanbul, a la vora del Bòsfor.

La parella va anunciar durant la cerimònia que pagarà intervencions quirúrgiques de 1.000 nens amb dificultats econòmiques i donarà diners a la Mitja Lluna Roja per alimentar 14.000 persones, coincidint amb el final del Ramadà, el mes sagrat dels musulmans.

Mitjans turcs s'han fet ressò del casament i van publicar vídeos en què el president Erdogan beneeix el nou matrimoni i els desitja "tota la sort del món".

Özil, tercera generació d'una família turco-alemanya, ha mostrat en diverses ocasions una gran proximitat amb el president turc. Abans del Mundial de Rússia de l'any passat una foto d'Özil al costat d'Erdogan va aixecar crítiques a Alemanya, on fins i tot van posar en dubte la seva lleialtat al país, cosa que el va portar a renunciar a jugar amb el combinat germànic. "Soc alemany quan guanyem, i un immigrant quan perdem", va declarar el dia de la seva renúncia, al·legant "racisme" i "falta de respecte". La retirada del jugador va obrir un debat a Alemanya més enllà de l'esfera esportiva, sobre els alemanys fills d'immigrants.

Mitjans i polítics alemanys han tornat a criticar la invitació al casament d'Özil a Erdogan a causa del comportament autoritari del mandatari turc.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF