TRASPÀS HISTÒRIC
Esports 25/12/2010

Epi escull Joan Carles Navarro com el seu hereu

Quinze anys després que el Barça li retirés la samarreta, Epi escull el seu hereu al Palau Blaugrana. L'ex jugador, mite del barcelonisme, aposta per Joan Carles Navarro. No hi havia dubtes.

àlex Gozalbo
3 min
Epi escull Joan Carles Navarro com el seu hereu

BarcelonaDemà farà 15 anys que el Barça va penjar la samarreta d'Epi al Palau Blaugrana. El club va organitzar-li l'homenatge que tot esportista somnia quan es retira. "Després de 21 anys al club, era la millor manera possible de tancar una etapa. Va ser increïble i entre 2.000 i 3.000 persones es van haver de quedar fora perquè no hi cabia més gent. Ho recordo amb molta emoció perquè van aconseguir mantenir totes les sorpreses en secret i jo no sabia què em trobaria: va ser un instant molt emotiu", recorda Epi.

L'exjugador encara adreça la vista a la seva samarreta amb el mític dorsal 15 cada vegada que entra al Palau. "Ho faré dijous, quan aniré a veure el partit del Regal Barça contra el Reial Madrid, i ho faig sempre. No me n'oblido", assegura Epi, que ja té un fill guanyant-se la vida com a jugador professional. Edgar San Epifanio defensa els interessos del Palència a la segona divisió nacional, la LEB Or.

Ara, 15 anys després d'aquell moment màgic, ha arribat l'hora d'escollir hereu i Epi no dubta gaire: "Per posició a la pista, per l'equip en què juga i per moltes altres coses, és Joan Carles Navarro".

L'escorta del Regal Barça ha aconseguit seguir els passos d'Epi. "Ell, com jo, és un anotador i el pes específic de l'equip recau sobre el seu joc. Hi ha molts sistemes en els quals l'objectiu és que la pilota li arribi a les mans en la millor posició possible. Això sí, ell és tècnicament millor que jo", repassa Epi.

De fet, l'actual Regal Barça li recorda a Epi aquell equip blaugrana de la dècada dels 80. "Són molt semblants en moltes coses, sobretot que es treballa en grup, sense egoismes, però aquest conjunt actual és fins i tot millor que el nostre, ja que ha aconseguit guanyar l'Eurolliga i nosaltres ens vam quedar diverses vegades a les portes", confessa l'exjugador.

Navarro va fer una altra cosa que Epi no va poder fer; competir a l'NBA. "Bé, no sé si no vaig poder o no vaig voler. Ara ja puc dir que vaig tenir-ne l'oportunitat, però aleshores les coses eren diferents. Marxar a jugar als Estats Units significava una altra cosa. Les comunicacions no eren com ara, que hi ha mòbils i internet, i tampoc existia la mateixa facilitat per volar... No ho sé, llavors sí que era una aventura, ara és tot més proper -apunta Epi-. No m'en penedeixo de l'opció que vaig escollir, però sí que tinc una mica de curiositat de pensar com m'hauria anat".

Dijous l'aragonès té previst anar al Palau, on el Regal Barça i el Reial Madrid lluitaran per la primera posició de la Lliga ACB. "En aquests partits ningú no sap què pot passar, però crec que l'equip blaugrana té més opcions. Tot i les lesions i la millora del conjunt que entrena Ettore Messina, continuo veient el Barça més fet i, si no hi ha sorpreses, guanyarà", pronostica Epi.

Sense notícies de la comissió

L'excapità, però, és notícia també per un altre motiu. L'Oficina Antifrau de Catalunya i el Barça treballen des de fa setmanes en una llista de cinc persones que formaran part de la comissió de control i transparència del club. Epi està entre els escollits, on també hi ha l'exconseller d'Interior, Xavier Pomés; l'historiador Borja de Riquer; l'economista Antonio Argandoña, i la rectora de la Universitat Ramon Llull i professora catedràtica de dret penal, Esther Giménez Salinas.

"A mi ningú m'ha comentat res sobre això, ni de manera directa ni indirecta", explica Epi, que es va assabentar de la notícia pel diari ARA del 28 de novembre.

stats