Esports 03/03/2013

Empat amb relliscada fatal en el derbi valencià (2-2)

A.s.
Jonas en el moment del gol de l'1-1.

BarcelonaEl València i el Llevant es van repartir els punts en el derbi de la ciutat del Túria disputat a Mestalla. Els homes d'Ernesto Valverde tenien la victòria, merescuda, coll avall, quan dos minuts abans del final Mathieu va relliscar davant de Barkero, que es va quedar sol i no va perdonar fent el 2-2 definitiu. Amb la victòria, el València hauria entrat per primer cop a les places de Lliga de Campions, però es va quedar amb les ganes.

El primer gol del partit el va fer el Llevant en una acció típica del lateral granota, Juanfran, que té molta potència en els serveis de banda i va posar la pilota a l'àrea, on va aparèixer Iborra i va pentinar la pilota enrere. El seu cop de cap amb el clatell va sortir en forma de vaselina que va sorprendre el porter Guaita, que no hi va poder fer res (16'). El València va quedar tocat, però va saber reaccionar. En una jugada afortunada amb pífies i rebots, Jonas va caçar un rebuig i va poder empatar el partit (27'). Amb l'1-1 el partit va baixar de revolucions, però en el temps afegit de la primera part, Roberto Soldado va engaltar un bon xut des de fora de l'àrea que va tocar el travesser i va acabar entrant a la porteria de Munúa.

Amb el 2-1 va començar la segona meitat, en la qual el València va tenir ocasions de sobres per aconseguir un marcador més ampli. El tècnic del Llevant, Juan Ignacio Martínez, va intentar buscar l'empat i va fer entrar el seu davanter titular, Obafemi Martins, que aquesta setmana ha sigut polèmic perquè ha dit que vol marxar a un club dels Estats Units i per això va ser suplent. La seva presència es va notar, i el Llevant va començar a generar més perill a l'àrea de Guaita.

Soldado va tenir el tercer gol a les seves botes. Als 63 minuts va marcar, però l'àrbitre va anul·lar el gol per un dubtós fora de joc. I, poc després, va connectar un xut amb rosca buscant l'escaire, però la pilota es va estavellar al travesser (70'). En el minut 87 un altre servei de banda de Juanfran el va aprofitar Barkero per fer el gol de l'empat.

I dimecres, a París

El València començarà a preparar a partir d'avui el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions al camp del Paris Saint-Germain amb un 1-2 de l'anada a Mestalla, que els obliga a guanyar clarament si volen passar als quarts.