Elitechip rebutja la decisió del Mercadal de no autoritzar un triatló per risc d'aglomeració

Afirmen que compleixen tots els paràmetres de prevenció que exigeix el Govern balear

L’empresa organitzadora del triatló Artiem Half Menorca, Elitechip, ha expressat el seu rebuig a la decisió de l’Ajuntament del Mercadal de no autoritzar la prova, en entendre que aquesta podria generar aglomeracions, extrem que nega el responsable de l’empresa, Guillem Bosch, i recorda que han treballat per complir tots els paràmetres sanitaris que requereix el Govern balear.

Bosch qualifica la decisió del consistori mercadelenc d’”inesperada”, i assenyala que disposaven de les eines necessàries per executar el triatló segons els criteris del pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per combatre la crisi sanitària. “No s’ha valorat la capacitat de complir els protocols i el pla de mesures, creat per poder dur a terme la prova i consensuat amb les diferents direccions generals del Govern balear, així com amb les federacions esportives”, explica.

També se senten “dolguts” per les formes de l’equip de govern de l’ajuntament pel fet de comunicar i prendre la decisió “unilateralment”. En aquest sentit, reclamaven una reunió presencial per exposar i debatre els diferents posicionaments. Cal dir que una de les mesures de l’organització era la limitació de participants i de públic. A més, emfatitzen l’experiència que tenen organitzant proves a les Illes, competicions que s’han efectuat des de principi de juliol compatibilitzant-les amb les mesures covid-19.

“Els mateixos esportistes i públic que han assistit als esdeveniments han demostrat un comportament exemplar i han respectat en tot moment les normes. Som els primers que prioritzam i garantim la seguretat de l’atleta, personal i voluntaris”, destaca.

Per últim, fa una crida a la pràctica esportiva, en un marc d’equilibri en relació amb les precaucions que exigeix l’actual situació, “l’esport és un element social important que aporta salut física i psíquica, com ha quedat demostrat durant el confinament”.

Elitechip reemborsarà el preu de les inscripcions a les 200 persones que ja s’havien inscrit al triatló de Fornells.  

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF