Enbreu
Esports 20/04/2014

Dybek Pawel guanya la Ultra Trail i Tòfol Castanyer, la Trail

11 hores i 50 minuts va necessitar Dybek Pawel per recórrer els 105 quilòmetres que separen Andratx de Pollença i va entrar ahir en primera posició al poble del nord de Mallorca proclamant-se guanyador de la Ultra Trail Mallorca

Palma11 hores i 50 minuts per 105 km

11 hores i 50 minuts va necessitar Dybek Pawel per recórrer els 105 quilòmetres que separen Andratx de Pollença i va entrar ahir en primera posició al poble del nord de Mallorca proclamant-se guanyador de la Ultra Trail Mallorca. El segon classificat va ser Casey Morgan, amb un temps de 12 hores i 9 minuts. El primer espanyol a arribar a la meta de Pollença va ser Roberto Gil, en tercera posició.

Pel que fa a les dones, la primera a arribar a la meta va ser Magdalena Laczac, parella del guanyador masculí, que va ser la setena a creuar la línia d’arribada. Quant al mallorquí Tòfol Castañer, es va proclamar guanyador de la Trail, una prova de 65 quilòmetres entre Valldemossa i Pollença. L’any passat aquest atleta s’havia enduit la victòria a la Ultra. En total, uns 1.600 corredors han participat en la VI Ultra Mallorca serra de Tramuntana.

Les dues curses transcorregueren majoritàriament pel GR221 i per camins de muntanya caracteritzats per un terreny molt tècnic que es diferencia i destaca sobre les altres curses d’Ultra distància de la resta d’Europa per la seva conjugació de mar i muntanya. Un escenari únic que atreu centenars de participants procedents de països europeus.

Els corredors de la Ultra Mallorca serra de Tramuntana han recorregut 105 km amb un desnivell acumulat de 4.200 m. Sortiren divendres a les 00.00 h des d’Andratx. Disposaven com a màxim de 24 hores. Els corredors de la Trail sortiren de Valldemossa per finalitzar igualment a Pollença i recorrent un total de 62 km.