EL CLÀSSIC
Esports 22/04/2012

Dues estrelles que no brillen

Ni Cristiano Ronaldo ni Messi van fer un bon partit, però el portuguès va aparèixer un sol cop, suficient per marcar el gol que dóna la Lliga al Madrid. Messi, molt marcat, no va aconseguir xutar a porteria.

Albert Solé
2 min
El davanter Leo Messi, a la imatge caminant sota la pluja, es va quedar sense marcar contra el Reial Madrid.

BARCELONAEren els dos jugadors del partit. Totes les mirades estaven sobre seu. 82 gols en la Lliga entre tots dos (41 cada un) explicaven per què l'expectació era màxima, però no van aparèixer. Bé, Cristiano no va fer res en tot el partit, però va tenir una oportunitat i la va ficar a dins per decidir el partit, i la Lliga. En canvi, Messi ni això. Cristiano, quan el seu equip es tanca en defensa de la manera que ho va fer ahir el Madrid, no brilla perquè no pot atacar, però tampoc ajuda gaire en tasques defensives, i, com ahir, es queda allà al mig, mirant-s'ho quasi com un espectador.

Ara, el mal partit de Cristiano no el recordarà ningú, ja que el portuguès va marcar el seu 42è gol al Camp Nou, que servia al Madrid per guanyar una Lliga, i això és el que quedarà per a la història i el que recordaran sempre els aficionats madridistes. I va fer el gol en el moment clau, un minut després del gol de l'empat del Barça, i quan els blaugranes i el Camp Nou havien agafat forces per aconseguir la remuntada. El gol de Cristiano va ser un cop duríssim. Pel moment del partit, perquè era ell i perquè el va celebrar amb aquella falsa modèstia que el fa un jugador tan antipàtic per a l'afició blaugrana.

On és Messi?

Per estrany que sembli, Messi no va aconseguir xutar a porteria ni una sola vegada, i només es va poder treure del barret una assistència vertical magnífica a Xavi, que el terrassenc va xutar massa creuada. Era en la primera part, i va ser l'única vegada que l'atracció que crea Messi sempre, enduent-se tres o quatre defenses amb ell, la va saber transformar en una jugada de perill per al Barça. I és que la defensa del Madrid, en especial Pepe i Sergio Ramos, van saber defensar el crac argentí en tot moment, no li van deixar fer cap de les seves característiques diagonals a la frontal, cap eslàlom, i cada cop que rebia una pilota tenia tres homes a sobre mossegant-li els turmells.

Ahir va ser el quart clàssic consecutiu en què Messi no marca -no ho va fer en cap dels dos partits de quarts de final de la Copa del Rei, ni en la victòria per 1-3 al Bernabéu en la Lliga al desembre-, però almenys en els anteriors sempre havia generat molt perill, per a ell i per als companys, cosa que li feia perdonar la falta de gol. Ahir ni això. I és que la sensació era que costava explicar per què Messi havia fet tan mal partit. Messi sempre apareix en els partits grans, sempre marca i, si no ho fa, regala assistències i genera perill cada cop que voreja l'àrea. Ahir no. Messi ahir no va poder tirar del carro com fa habitualment quan l'equip s'encalla i no troba la manera de foradar la defensa rival.

El Chelsea ho pagarà

Ara bé, quan a Messi no li surten les coses en un partit gran, cosa que passa poques vegades, que es prepari el següent rival. La Lliga està perduda, tal com va dir Guardiola divendres, però el Chelsea dimarts a la Champions en podria pagar els plats trencats.

stats