Duels històrics
Esports 08/12/2011

Els altres clàssics que van morir amb la desaparició d'algunes seccions

2 min
Duels històrics

Aquest dissabte es juga el Madrid-Barça de futbol al Santiago Bernabéu, i el 4 de gener el de bàsquet al Palacio de los Deportes. Són els dos clàssics que desperten més expectació, però no els únics. La història de l'esport està farcida d'èpics duels poliesportius, alguns dels quals han anat morint amb la desaparició d'algunes de les seccions del Madrid. El Barça, per la seva banda, ha sabut mantenir vius més dels seus equips, tot i que alguns han deixat de ser professionals amb el pas dels anys.

Dues modalitats d'handbol

A principis de la dècada dels 50 la majoria d'equips tenies dues seccions d'handbol: una de la modalitat de set jugadors i una altra de la d'onze. El Reial Madrid tan sols va guanyar una Lliga, la de la temporada 1952-53, quan es va imposar en una recordada final al Sant Gervasi de Barcelona.

Forts amb el beisbol

El Reial Madrid va fundar la seva secció de beisbol l'any 1944 i uns mesos després va guanyar la primera de les seves 10 Lligues. El Barça, per la seva banda, va aconseguir tres títols. Entre el 1945 i el 1948 l'equip blanc i el blaugrana es van repartir els quatre campionats de manera alternativa.

Santana, estrella del tenis

Durant molts anys el Reial Madrid va treure pit per la seva secció de tenis. Quan la secció blanca va fitxar Manolo Santana a la dècada dels anys 60 van arribar els títols més importants, com la victòria al Wimbledon de l'any 1966.

El rugbi i la seva recuperació

Algunes de les seccions del Madrid que han desaparegut han estat a prop de ser recuperades, com ara la de rugbi. El club madrileny va estudiar fa tres anys vincular-se amb el CRC Pozuelo Boadilla, però al final l'acord no es va materialitzar. La secció de rugbi del Madrid va arribar a guanyar una Copa l'any 1934, deu anys després de la seva creació.

De la Quadra-Salcedo, de blanc

Els enfrontaments Madrid-Barça també van arribar a disciplines com la natació, la lluita o l'atletisme, una secció que el club blanc va tancar a la dècada dels anys 80 després de mig segle d'èxits amb atletes destacats com Agustín Fernández, Juan Hidalgo, José Luis González i Miguel de la Quadra-Salcedo.

stats