PRIMERA DIVISIÓ
Esports 26/03/2012

Dos refusos condemnen un Espanyol fos contra el Màlaga

CORNELLÀ DE LLOBREGATTres minuts van ser suficients per desfer tota la feina que havia fet l'Espanyol davant el Màlaga, a qui va tenir per sota en el marcador durant gairebé tot el partit. Van Nistelrooy al minut 75 i Demichelis al 78 van capgirar el gol inicial de Coutinho i van deixar l'Espanyol sense puntuar. La derrota, sumada al triomf de l'Osasuna contra el Llevant, el fa baixar fins a la setena posició, a tres punts d'Europa.

Ferotge i espitós, l'Espanyol va sortir a Cornellà-El Prat a menjar-se un Màlaga que es va veure superat al principi, perquè els blanc-i-blaus caçaven tots els refusos, arribaven abans a totes les pilotes i es movien de manera coordinada i encertada. Eren a tot arreu. L'equip de Pochettino va exhibir la seva energia, el coratge que li donava una afició bolcada, empenyent l'equip a ser a Europa.

Engrescada amb la imaginació de Coutinho, hàbil i màgic entre línies; amb les conduccions de videojoc de Weiss, elèctric en direcció a porteria, i amb l'esforç brut d'Uche, barallant-se sol entre centrals, l'afició va contribuir a arraconar el Màlaga al seu camp i a robar-li la pilota. En aquest context, Coutinho va inventar una jugada individual que va acabar amb una perillosa falta a la frontal que ell mateix va transformar amb un xut ras, senzill, que va sorprendre per baix la tanca malaguenya i el porter Willy.

Va ser aleshores quan va reaccionar el Màlaga, que va haver de substituir el seu porter per lesió al minut 34, fet que va propiciar el debut de Kameni amb el seu nou equip davant la seva antiga afició. Els de Pellegrini van començar a gaudir de possessions llargues, van fer recular l'Espanyol i van rondar amb perill la porteria de Kiko Casilla. L'escaire, després d'un córner, va repel·lir una rematada de Maresca i, poc després, Isco estavellava una volea al pal. L'Espanyol salvava l'avantatge pels pèls.

A la represa, el Màlaga va mantenir la inèrcia ofensiva de l'últim tram del primer temps i, monopolitzador de la pilota, va atacar amb freqüència, però amb poca claredat. L'Espanyol combinava alguns minuts de possessió madura amb sortides àgils a la contra. Fatigat per l'enorme desgast acumulat en el tercer partit en sis dies i trencat en dos blocs, l'equip es defensava amb solidaritat i fe. Resistia com podia, però agonitzava davant un Màlaga cada cop més fort.

El gol de la tranquil·litat no arribava i, al minut 75, l'etern Van Nistelrooy va aprofitar una pilota solta dins l'àrea petita després d'una acció d'Isco per fer l'empat a un. Merescut. A la següent acció, Demichelis va aprofitar un refús de Casilla per afusellar-lo i fer l'1-2. Fos i anímicament tocat, l'Espanyol no va poder trobar en Pandiani el revulsiu final i va haver d'assumir la derrota.