19/03/2013

Dos mesos claus per al futur al Barça de David Villa

4 min

Barcelona."Al Barça m'han deixat ben clar que no volen vendre David Villa", comentava el tècnic de l'Arsenal, Arsène Wenger, ara fa unes setmanes en roda de premsa. L'Arsenal és el club que ha treballat més intensament en els últims mesos per seduir l'entorn de David Villa. El club del nord de Londres, especialment des de la fugida al United de Van Persie, busca un referent ofensiu, ja que homes com Chamakh, Giroud i Gervinho no han aconseguit marcar diferències. Wenger pensava que Villa podria ser una opció ideal, però el Barça ha insistit una vegada i una altra que no vol vendre el davanter asturià. La secretaria tècnica blaugrana ja defensava aquesta decisió abans del gol de Villa contra el Milan. Ara, naturalment, segueix pensant el mateix, per a desgràcia dels gunners .

D'aquí poc menys d'un any David Villa es convertirà en agent lliure , segons la reglamentació de la FIFA i la UEFA. El davanter acabarà el contracte amb el Barça l'estiu del 2014 i, si no ha renovat abans, serà lliure per negociar amb qui vulgui sis mesos abans de la finalització d'aquest contracte. Andoni Zubizarreta, però, no vol esperar tant per lligar caps i prendre una decisió respecte al davanter, de 31 anys. La idea del Barça és tancar aquesta carpeta aquest mateix estiu. La idea és oferir la renovació al que va ser el màxim golejador del Mundial del 2010, malgrat que la proposta inclou una rebaixa en el sou. Villa, per la seva banda, prioritza seguir vivint i jugant a Barcelona, on la seva família s'hi troba molt bé. A Barcelona ha nascut el tercer fill del jugador, i la seva família no és partidària de marxar a l'estranger. Així, Villa no deixa de treballar per guanyar-se cada minut al Barça. Els pròxims mesos, doncs, poden ser claus per a Villa, que s'ha guanyat el reconeixement del públic del Camp Nou.

L'entorn de David Villa admet que els últims mesos han estat molt durs per a un jugador acostumat a ser protagonista. Villa va treballar molt per recuperar-se de la lesió que va patir en les semifinals del Mundial de Clubs de Yokohama del 2011, però un cop va tornar als terrenys de joc es va adonar que encara necessitaria temps per recuperar el millor ritme. Villa tornava a un equip que havia seguit marcant gols sense ell i en què Messi era el centre d'atenció.

Amb l'equip rutllant prou bé, al Guaje no li va quedar altra opció que esperar i treballar amb la mirada trista. "Van ser mesos molt durs", admet un bon amic del jugador, que nega la suposada mala relació entre Leo Messi i David Villa. "És fals, no hi ha res personal. Al David li feia mal no poder jugar més, no poder lluitar per fer gols, però entenia quin era el seu rol i mai s'ha queixat", afegeix. David Villa, de fet, mai ho ha amagat, i durant aquesta temporada ja advertia que "cal tenir paciència". "Altres jugadors han patit lesions com la meva i no han tornat al terreny de joc, cal anar pas a pas" comentava. I, finalment, la paciència del jugador ha obtingut el seu premi, ja que després d'uns mals resultats el cos tècnic ha decidit tornar a apostar per un jugador que va tocar el cel amb el tercer gol contra el Milan. Pocs dies després, el triomf sobre el Rayo Vallecano, amb una gran actuació tant seva com de Messi. "És una tonteria, això que no es porten bé", deia Jordi Roura. Leo Messi, de fet, ja va deixar clar que Villa era un jugador que podia aportar molt després de la derrota contra el Milan a San Siro. Contra el Rayo la connexió entre els dos jugadors va permetre marcar tres gols. "Tots els gols han estat entre el Leo i jo. Estic molt feliç de poder participar directament en els gols amb el Messi, de poder ajudar. Als davanters ens demanen precisament això, que participem en els gols, que en marquem. Ho donaré tot en tots els partits i oportunitats que tingui. Ho faré per mi i el Barça", va dir després d'una victòria que permet tenir el títol de Lliga gairebé al sac.

Paraula de Tito

Més tard del que hauria volgut el jugador, finalment han arribat les oportunitats que Tito Vilanova va prometre a Villa l'estiu passat, quan van parlar sobre quin seria el seu rol. "La temporada és llarga i arribarà el moment en què et necessitarem", li va dir, i li va deixar clar que sortia per darrere dels seus companys per una senzilla raó de ritme de competició. I Villa, metòdic, ha esperat treballant fins a trobar els minuts necessaris per marcar gols. De moment ja n'ha fet 14, i sempre que marca, el Barça guanya. Per als companys, que han vist com Villa no ha deixat d'entrenar-se, sense queixar-se ni fer les males cares que d'altres no poden evitar fer quan no juguen, va ser una de les millors notícies de la remuntada contra el Milan. Poder veure l'asturià somriure.

L'hora de decidir

Villa ha passat moments complicats en què ha meditat marxar del club, però ha trobat el suport dels companys i el cos tècnic. La premsa anglesa ja informa aquests dies que l'Arsenal treballa en altres línies d'operacions, ja que saben que potser David Villa renovarà amb el Barça. El representant del jugador, Víctor Oñate, ja ha parlat amb el club sobre el futur del davanter, i l'oferta de renovació podria arribar en les pròximes setmanes.

Per a Villa aquests mesos poden ser claus. El davanter confia a poder guanyar-se minuts i recuperar les sensacions positives d'abans de la lesió per quedar-se al Camp Nou. El davanter sap que el Barça vol fitxar el brasiler Neymar, però també que serà difícil que vingui abans del 2014. A més, últimament s'ha obert la possibilitat que el Barça rebi una oferta milionària de l'Inter per Alexis Sánchez. La prioritat del club i Villa és arribar a un acord, però durant aquests mesos es poden produir fets claus a l'hora de prendre una decisió.

stats