16/02/2013

Donar el cop definitiu a la Lliga

3 min
MOTIVACIÓ MÀXIMA 
 Thiago controla la pilota  amb autoritat durant l'entrenament del Barça  d'ahir a la Ciutat Esportiva.

BarcelonaAparcar la Lliga amb tranquil·litat i avantatge per poder concentrar-se a avançar rondes a la Champions i preparar el clàssic de Copa del Rei que decidirà un lloc a la final. Aquesta és la missió del Barça a Granada, on aquest vespre (20 h, GolT / Canal+ Liga) buscarà sumar tres punts vitals per mantenir la distància sobre els seus perseguidors, que juguen demà després del desgast dels compromisos europeus. Ara que arrenca el trimestre més important de la temporada -l'etapa del curs en què es resolen tots els títols-, el Barça vol acabar de fer els deures que ha començat des de fa mesos. Tot i que queda més d'un terç de campionat per jugar, aconseguir mantenir els dotze punts d'avantatge sobre l'Atlètic i els setze respecte al Reial Madrid és essencial per sentenciar "un títol importantíssim" per al club blaugrana, com va recordar ahir Jordi Roura en roda de premsa.

Podria semblar que, a les portes dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Milan, l'equip arribarà distret a Andalusia, però Roura va insistir que veu la plantilla centrada en el partit contra el Granada, "que és clau, el més important que toca ara", i va considerar que la millor manera de preparar-se per al retorn europeu és jugant "amb intensitat" i fent un "bon partit" al Nuevo Los Cármenes.

Mals precedents

La fiabilitat d'aquest Barça és pràcticament total, però les estadístiques no són gaire positives. Dues derrotes, un empat i només una victòria és el bagatge negatiu de resultats en la jornada de Lliga prèvia als vuitens de la Champions de les últimes quatre temporades.

L'any passat l'equip va caure dolorosament al Reyno de Navarra contra l'Osasuna (3-2), una derrota que el va acabar de descartar per al títol (el va allunyar a deu punts del Reial Madrid), abans de viatjar a Leverkusen, on va deixar mig encarrilada la seva presència als quarts de final (1-3). Fa dues temporades els de Guardiola van poder sumar un empat (1-1) al Molinón contra l'Sporting de Gijón, però van acusar l'esforç a Londres contra l'Arsenal (2-1). L'únic triomf es va donar en el curs 2009/10, amb una còmoda golejada contra el Racing de Santander al Camp Nou (4-0) abans d'enfrontar-se a l'Stuttgart (1-1). L'any abans, el 2008/09, l'Espanyol va assaltar el Camp Nou (1-2) just el cap de setmana previ a jugar i empatar contra l'Olympique a Lió (1-1).

Ahir, aliè a aquestes dades, Roura va transmetre seguretat i confiança en la dinàmica de l'equip, i va assegurar que els jugadors arriben a la part final de la temporada "en un molt bon moment físic i anímic". "Sabem que en pocs dies ens juguem moltes coses i estem preparats", va analitzar l'ajudant de Tito Vilanova.

L'entrenador va fer viatjar els 19 jugadors disponibles, excepte Jonathan dos Santos, que va rebre l'alta mèdica dijous. Per raons mèdiques també va deixar a Barcelona David Villa, que ahir va sortir de l'hospital després de superar el còlic nefrític i va treballar al gimnàs; Xavi Hernández, que va poder fer una part de la sessió amb el grup, i Éric Abidal, que segueix acumulant hores d'exercici abans de tornar a la màxima activitat esportiva.

Roura no va voler donar pistes sobre si farà rotacions per reservar forces dels jugadors que tindran més importància a San Siro dimecres, perquè no es refia del nou Granada de Lucas Alcaraz. "Tots els seus equips són sempre molt sòlids -va descriure-. M'espero un Granada molt intens, molt actiu". L'afició andalusa, a més, s'imagina una altra nit màgica com la que va viure fa quinze dies contra el Reial Madrid, a qui van derrotar per la mínima. La setmana passada, a més, van golejar el Deportivo a Riazor i són a sis punts del descens.

Els andalusos, reforçats al mercat d'hivern amb dues peces de qualitat (l'argentí Diego Buonanotte i l'exblaugrana Manuel Agudo, Nolito ), tenen les baixes per lesió de l'extrem Dani Benítez i el migcampista Fran Rico. Per decisió tècnica, queden fora el capità Lucena, el central Diakhaté, el lateral Angulo i el migcampista Yebda. Ahir Alcaraz va reconèixer "la dificultat" d'enfrontar-se al Barça però va alertar: "Tots els equips et donen alguna opció". Roura, però, no vol cedir-ne cap al Granada.

stats