Futbol Femení
Esports 28/01/2012

Diumenge de derbis catalans a la Primera Divisió femenina

La 19a jornada enfrontarà l'Estartit contra l'Espanyol (12.15h) i el Barça amb el Sant Gabriel (12.30h), en un cap de setmana en què s'esperen poques sorpreses

Natalia Arroyo
2 min
Gio, jugadora del Sant Gabriel en una acció contra el Prainsa Saragossa.

BarcelonaHi ha jornades que estan marcades amb vermell perquè hi ha l'esperança que un rival directe pugui deixar-se punts en algun desplaçament difícil. No és el cas d'aquest cap de setmana, en què els equips de dalt tenen partits, a priori, assequibles. Però sí és una jornada especial perquè tindrà dos derbis catalans: Estartit-Espanyol i Barça-Sant Gabriel.

Les gironines rebran l'Espanyol diumenge a les 12.15h al Municipal de l'Estartit amb l'ambició d'esgarrapar algun punt que les ajudi a mantenir la categoria. La fita, però, no serà fàcil perquè el conjunt blanc-i-blau segueix aspirant a retallar distàncies a la zona alta per poder lluitar pel títol i arriba com a màxim golejador de la categoria, amb 70 gols en 18 partits.

Part de les opcions periquites d'apropar-se al lideratge passen perquè el Sant Gabriel, crescut després de golejar la setmana passada, sorprengui el Barça a Sant Joan Despí en l'altre derbi, que es jugarà a les 12.30h a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Les blaugranes, que continuen invictes amb 17 victòries i només un empat, van tenir problemes a la primera volta per derrotar l'equip de Sant Adrià (0-1), però continuen intractables a casa, on han marcat 38 gols i només n'han encaixat tres per endur-se tots els punts en joc: 24.

Ni Barça ni Espanyol tenen gaires esperances que aquest diumenge l'Athletic, segon classificat i el seu gran rival, punxi en la seva visita a València, que estrena entrenador.

La jornada sí serà interessant pels interessos de l'Estartit, que pot veure com els principals competidors a la zona baixa sumen punts en els enfrontaments directes que tenen.

La resta de partits de la jornada, a més dels dos derbis, són:

Prainsa Saragossa - Sporting de Huelva

València - Athletic

Atlètic de Madrid - Reial Societat

Llanos de Olivenza - Reocín Racing

El Olivo - Rayo Vallecano

Màlaga - Collerenc

Lagunak - Llevant

stats