ESPANYOL
Esports 28/11/2012

Dilema: Marcelino o Aguirre

L'Espanyol no va fer oficial ahir el nom del nou entrenador, perquè el consell segueix sense resoldre si prefereix Javier Aguirre o Marcelino García. Serà Longhi, tècnic del filial, qui dirigirà l'equip avui a la Copa.

Natalia Arroyo
3 min
DOS CANDIDATS, UNA BANQUETA L'última experiència a Primera de Marcelino García, de 47 anys, és a la banqueta del Sevilla. L'última feina de Javier Aguirre, de 54, va ser dirigir el Saragossa. Els dos tècnics van ser acomiadats a mitja temporada passada per culpa dels mals resultats dels seus equips.

BarcelonaSemblava que les negociacions amb el futur substitut de Mauricio Pochettino estaven prou avançades per haver pogut anunciar ahir el nom del nou entrenador de l'Espanyol. Però a última hora de la tarda el consell seguia encallat amb dos noms, el de Javier Aguirre i el de Marcelino García Toral, i no serà fins avui al migdia que es decantarà per un dels dos.

La intenció era que, fos qui fos, el nou tècnic pogués dirigir l'última sessió d'entrenament de l'equip abans de rebre el Sevilla en Copa (21.30 h), però haurà de ser l'entrenador del filial, Raúl Longhi, qui s'encarregui de l'equip, en una sessió que se celebrarà a porta tancada a Cornellà-El Prat. El tècnic argentí, a més, s'asseurà a la banqueta de l'estadi per afrontar el partit de tornada dels setzens de final i ahir el club ja va iniciar els tràmits perquè la Federació Espanyol de Futbol (RFEF) li concedeixi el permís.

Per molt ràpidament que es resolgui la qüestió de qui relleva Pochettino, ni Aguirre ni Marcelino s'estrenaran avui davant l'afició periquita, tot i que l'objectiu de la nova junta és haver comunicat oficialment la decisió després de l'entrenament del primer equip. Segons fonts del club, "si no hi ha cap imprevist" s'enviarà un comunicat amb el nom del nou tècnic "entre el matí i el migdia".

Aguirre, el preferit

El president Joan Collet, que ahir va ser a Madrid per fer la seva primera trobada com a màxim mandatari del club blanc-i-blau amb el president de la RFEF, Àngel María Villar, acabarà d'analitzar avui amb el seu responsable esportiu, Iñaki Pérez, els arguments a favor i en contra dels dos candidats. Fonts pròximes al consell expliquen que al mexicà l'avala directament Pérez i que afronta aquesta recta final amb un cert avantatge respecte a l'ex del Racing i el Sevilla. Marcelino és, més aviat, el candidat preferit pels màxims accionistes.

A tots dos el club els està oferint un contracte només fins a final de temporada, sense opció a renovar-lo de manera automàtica sigui quin sigui el resultat quan acabi el campionat. Si aconsegueixen l'objectiu de salvar l'equip del descens, però, rebrien una prima econòmica.

En paral·lel al debat sobre qui serà el nou entrenador, també s'ha de resoldre qui substituirà Ramon Planes com a director esportiu, després que el secretari tècnic decidís abandonar el càrrec juntament amb Pochettino. Alguns mitjans avançaven ahir que Rafa Monfort, actualment membre de l' staff tècnic de l'Udinese italià, podria ser l'home escollit. A la Ciutat Esportiva el desig és que sigui Óscar Perarnau qui passi a liderar aquesta parcel·la. El retorn del tècnic al club s'ha vist frenat en altres ocasions pel seu distanciament amb alguns dels antics responsables de l'àrea esportiva, especialment amb l'exconseller Germán de la Cruz. Que ell, i gent del seu entorn, ja hagi abandonat el club li obriria les portes ara.

La plantilla està "receptiva"

Ahir en roda de premsa el capità Joan Verdú va assegurar que la plantilla no té cap preferència per un tècnic o per l'altre i que té "les mateixes referències" dels dos perquè tenen una trajectòria i un currículum que els avala. "[Estar sense entrenador] és una situació complicada per a l'equip. Però estic convençut que tenim jugadors i qualitat per tirar això endavant".

Verdú, en nom de la plantilla, va voler deixar clar que es rebrà el nou entrenador "amb els braços oberts". "L'ajudarem en tot el que necessiti. L'equip està disposat a treballar al màxim perquè entre tots hem de sumar i trencar aquesta dinàmica negativa, que no ens afavoreix".

El migcampista de l'Espanyol, que no es va atrevir a definir com a solució la destitució de Pochettino, va fer autocrítica i va afirmar que són els jugadors els que tenen "molta o tota la culpa" de la situació.

stats