Barça

Digne, traspassat a l'Everton

El lateral francès feia dies que negociava amb el club anglès, que pagarà 20 milions per ell

Després de molts dies de negociacions, el Barça i l'Everton s'han posat d'acord per al traspàs de Lucas Digne. El club anglès pagarà 20,2 milions d'euros a l'entitat blaugrana, que percebrà 1,5 milions més en funció d'unes variables.

El lateral francès va abandonar la gira després del primer partit amistós, contra el Tottenham. De fet, ni tan sols va disputar cap minut aquell dia per evitar un contratemps que frustrés l'operació. El club va donar-li permís perquè abandonés la gira i tornés a Barcelona per concretar la seva sortida.

"Era un somni que tenia des de petit. Poder compartir el vestidor amb els millors jugadors del món és increïble. Vull donar les gràcies també a tota la gent que treballa per al club. Dir adeu no és senzill, fa una mica de mal", va dir Digne, encara des dels Estats Units.

“Fa dos mesos que l’Everton va parlar amb el meu agent i a mi m’encaixava l’opció d’anar a la Premier League, la millor lliga del món. Després ja vaig parlar amb l’entrenador i n’estava convençut. Ara em toca treballar i adaptar-me als nous companys. L’Everton és un gran club amb una gran història”, recull en declaracions la web del club anglès.

Digne, que té 25 anys, ja ha jugat en quatre de les cinc grans lligues d’Europa (Ligue 1, Serie A, Premier i LaLiga), un fet que en cap cas l’espanta sinó que el motiva a “conèixer un nou país i una nova competició”.

El francès  va arribar al Barça l'estiu del 2016 procedent del París Saint-Germain (tot i que venia de jugar amb el Roma). El club blaugrana va pagar 16,5 milions d'euros i ara en traurà alguns més. Digne ha disputat 46 partits i ha acumulat gairebé 3.200 minuts, en els quals ha repartit tres assistències i ha marcat dos gols.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF