Publicitat
Publicitat

Diego Reyes, un desig car que exigeix trobar fórmules imaginatives per comprar-lo

L'Espanyol no descarta el central mexicà, per qui té una opció de compra que caduca el 30 de juny

Onze dies és el termini que li queda a l' Espanyol per fer efectiva l'opció de compra que manté sobre el central mexicà Diego Reyes. Fins al 30 de juny, el club blanc-i-blau pot comprar els seus serveis per 7 milions d'euros, una xifra encara llunyana per una entitat que, obligada a seguir remodelant la plantilla, veu excessiva i un punt inassumible si abans no es traspassa cap jugador. En cas de no fer efectiva aquesta opció, l'Espanyol haurà de pagar una compensació al Porto de 300.000 euros, tal i com es va comunicar en la presentació del jugador. 

"S'hi està treballant; parlem amb el club i l'agent, i espero que es pugui arribar a bon port abans que acabi el mes", ha comentat el conseller delegat, Ramon Robert. La bona temporada del central mexicà, que aquest estiu es troba disputant la Copa Confederacions (un aparador que el pot revaloritzar), fan que sigui un objectiu per a cada cop més clubs. "Sabem que es comenta que el Porto ha rebut diferents ofertes, però tenim un termini en què som prioritaris; ja veurem", ha ampliat Robert, deixant clar que el temps els apressa.

Si no fa el pagament abans que caduqui aquesta opció, l'Espanyol és conscient que li serà molt complicat poder comprar Reyes a causa de la competència d'altres equips amb més poder econòmic. Pagar 7 milions al comptat, la quantitat que exigeix el Porto, suposaria un gran esforç pel club espanyolista, que espera a veure si pot minimitzar el cost amb alguna venda. "Entenem que hi ha altres vies per les quals es pot arribar a un acord", ha afegit Robert, que ha obert les portes a buscar fórmules imaginatives per convèncer el Porto, una de les quals seria fraccionar el pagament. El jugador i l'agent veurien amb bons ulls seguir a l'Espanyol. Al mexicà només li queda un any de contracte amb el Porto.

Opcions obertes d'entrada i de sortida

Fins ara, l'Espanyol porta gastats uns 6 milions en fitxatges (que restant els 2,9 milions obtinguts per vendes, deixen una inversió neta d'uns 3 milions), però aviat podria rebre més diners quan es concreti el traspàs de Roberto Jiménez al Màlaga, que en podria pagar més de 2 milions: "Hi han mostrat interès, i cal parlar-ne. Va lent; veurem si es pot arribar a un acord", ha comentat Robert. El conseller delegat també ha reconegut que l'experiquito Dídac Vilà, ara a l'AEK d'Atenes, és a la llista de desitjos blanc-i-blaus. "És a la llista, com d'altres; ja veurem com es desencadena".

Robert s'ha referit a aquests temes d'actualitat en l'acte de presentació d'un pla de renovació dels serveis de restauració que oferirà, a partir del curs vinent, l'estadi de Cornellà-El Prat i que disposarà de fins a 28 punts de venda fixos i mòbils, inclosa una Fan Zone amb 'food trucks' de diferents tipus d'aliments. A més, hi haurà activitats, actuacions musicals, concursos i una app per fer la comanda des del mateix seient. Tot plegat per dotar el camp de més espais d'oci i entreteniment els dies de partit i la resta de l'any. El club ha firmat un acord amb Aramark, que assegura que "oferirà l'oferta de restauració més àmplia que hi haurà en un estadi espanyol".

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF