FUTBOL SALA
Esports 04/05/2019

Dídac Plana i Ferrao classifiquen el Barça per a la final de la Copa del Rei (4-5)

Els blaugrana podran revalidar demà el títol i sumar el sisè de la seva història

Adrià Fernández
Ferrao celebrant el primer gol en la victòria contra l'Inter Movistar (4-5) a les semifinals de la Copa del Rei

BarcelonaEl Barça Lassa s'ha classificat per a la final de la Copa del Rei de futbol sala després de guanyar per 4-5 l'Inter Movistar. És la tercera vegada que els blaugranes vencen els madrilenys en poc més d'un mes: 1-2 a la Lliga i 1-3 a la UEFA Futsal Cup, en què van aconseguir el tercer lloc. Els d'Andreu Plaza intentaran revalidar la Copa demà contra el vencedor del duel entre Aspil-Jaén, per tal de sumar la sisena del seu palmarès.

Tot i l'ampli domini en el control de la pilota i de les ocasions (gairebé el doble que els blaugranes), el Barça Lassa ha marxat al descans amb un resultat a favor: 1-2. Ferrao ha obert la llauna al minut 10 amb una imparable voleia servida des del còrner. Un minut després, el pivot ha repetit i ha col·locat el 0-2 després d'una gran jugada amb Joselito, que ha rematat el brasiler al fons de la xarxa. Al minut 13, Ricardinho ha retallat distàncies amb un gol de rebot. El mateix portuguès ha pogut posar l'empat a dos al final del primer temps, però Dídac ha estat molt atent per mantenir el triomf en els primers 20 minuts.

A la represa, els d'Andreu Plaza han continuat demostrant la seva eficàcia de cara a porta amb l'1-3. Sacada en llarg de Plana i Adolfo, amb un xut creuat, ha posat terra de per mig al Quijote Arena. Gairebé sense voler, l'Inter ha tornat a retallar distàncies amb una centrada-xut de Daniel que ha topat amb la cuixa de Pola.

Els madrilenys no han parat de collar els blaugranes en tot el segon temps. Dídac, però, ha aconseguit agegantar-se sota pals i empetitir la porteria. Amb el peu, amb les mans, per baix, per dalt... El Barça ha esgotat ràpidament les cinc faltes i a nou minuts del final ha comès la sisena. El doble penal executat per Gadeia l'ha aturat amb el cos el '21' blaugrana. En el millor moment de l'Inter ha arribat el 2-4 després d'una jugada assajada a pilota aturada culminada per Esquerdinha, amb un xut potent des de fora de l'àrea.

A quatre minuts del final, Lozano ha comès una nova falta i, en aquesta ocasió sí, Gadeia ha batut Plana per situar el 3-4 al marcador i disputar els últims instants amb cinc jugadors de camp. Sense aprofitar la superioritat numèrica, Lozano ha recuperat una pilota a camp propi per anotar el 3-5 a porteria buida. Sense temps per reaccionar, amb només quatre segons per disputar-se, Solano ha anotat el definitiu 4-5 que classifica els blaugranes per a la seva sisena final de la Copa del Rei.